Eli Lilly vil fordoble produktionen af Mounjaro

Efter en række analytikere har besøgt Eli Lillys hovedkvarter, ser de en række udfordringer i det kommende år, som den amerikanske medicinalgigant forventes at imødegå ved at fordoble produktionen af diabetesmidlet Mounjaro.

I et forsøg på af afbøde en række finansielle udfordringer i 2023 vil Eli Lilly fordoble produktionen af sit nye og efterspurgte diabetesmiddel Mounjaro.

Det skriver branchemediet Endpts, som citerer en rapport fra SVB Securities, som har haft tre analytikere på besøg hos medicinalselskabets hovedkvarter i Indianapolis.

I rapporten ser analytikerne en kommende udtørring af salget af Eli Lillys antistoffer mod covid-19, som virksomheden senest solgte for 2 mia. dollar af, ligesom mulige leveringsproblemer også rammer selskabet næste år. Derudover nævner rapporten også kommende udfordringer i salget af Alimta-generika, inflationspres samt øgede produktionsomkostninger som potentielle problemer i 2023.

Analytikerne ser en forventet fordobling af produktionen af Mounjaro mod type 2-diabetes mod slutningen af 2023, men Eli Lilly gav ikke SVB Securities indsigt i, hvordan efterspørgslen på lægemidlet stod over for den eksisterende produktionskapacitet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også