Sydbank ser stærke salgstal bag Genmab-opjustering

Genmab har ifølge Sydbank blandt andet opjusteret sine forventninger til året efter at have set positive salgstal for Darzalex og andre Genmab-udviklede midler for oktober.
Foto: Tuala Hjarnø / Genmab / PR
Foto: Tuala Hjarnø / Genmab / PR
af marketwire

Genmabs opjustering er i høj grad drevet af en styrket dollar, men den tyder også på en underliggende positiv udvikling - herunder ikke mindst en fortsat positiv udvikling i salget Darzalex i oktober.

De nye bud fra selskabet på præstationerne i 2022 vil formentlig føre til hævede estimater fra analytikerkorpset.

Det vurderer senioraktieanalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank.

”Genmab-aktien har klaret sig fabelagtigt i et aktiemarked, der har været udfordret og har set store udsving. I det marked har Genmab været bannerfører for stabilitet, så der er selvfølgelig bagt rigtigt mange positive ting ind i den seneste kursstigning,” siger analytikeren til MarketWire.

Genmab begrunder som nævnt opjusteringen med en styrkelse af dollaren, men også af en fortsat stærk salgsudvikling for kræftmidlet Darzalex, som partneren Janssen Biotech står for salget af.

Genmab venter for hele året nu en omsætning i år på 13,5-14,5 mia. kr. mod tidligere 12-13 mia. kr. Driftsomkostningerne ventes dog også at stige på grund af dollarstyrkelsen og ses nu i intervallet 8-8,4 mia. kr. mod tidligere 7,6-8,2 mia. kr.

Dermed ses driftsresultatet, EBIT, lande på 5,1-6,5 mia. kr. mod tidligere estimeret 3,8-5,4 mia. kr. Den nye prognose bygger på en dollarkurs på nu 7,20 kr. mod tidligere 6,80 kr.

Desuden regner Genmab med, at partneren Janssen Biotech - som er en del af Johnson & Johnson - når et salg af Darzalex på 8,0-8,2 mia. dollar i år mod tidligere estimeret 7,8-8,2 mia. dollar.

Skal Genmab ramme den øvre ende af sin nye salgsprognose, skal den amerikanske lægemiddelstyrelse indlede gennemgangen af markedsføringsansøgningen for epcoritamab, der blev indsendt tidligere i år. Det vil i givet fald kaste en væsentlig milepæl af sig, skriver Genmab.

”Den nye prognose tyder på en positiv salgsudvikling for Darzalex også i oktober,” siger Søren Løntoft Hansen, som i forvejend kendte Darzalex-salgstallene frem til udgangen af tredje kvartal.

”Når jeg ser på mine estimater for Darzalex, og også for konsensus, som er indsamlet før Johnson & Johnson offentliggjorde salget af Darzalex i tredje kvartal, så ligger både mit og mine kollegaers estimat for Darzalex-salget i den lave ende af prognosen på 8 til 8,2 mia. dollar,” siger analytikeren.

Derudover har andre partnere også offentliggjort salgstal for andre Genmab-udviklede midler i tredje kvartal. Det gælder sklerosemidlet Kesimpta, der markedsføres af Novartis , samt øjenmidlet Tepazza, der markedsføres af medicinalselskabet Horizon Therapeutics.

”Det er selvfølgelig ikke midler, som er lige så store som Darzalex, men på en eller anden måde bidrager de til mere vand i åen. Kesimpta havde en rigtig god udvikling hos Novartis, og Tepazza hos Horizon Therapeutics klarede sig en spids bedre end det, der var ventet på forhånd,” siger Søren Løntoft Hansen.

Så selvom opjusteringen i stor udstrækning er drevet af dollar, så er der samtidig en god underliggende udvikling for Genmabs midler.

”Den stærkere dollar øger omsætningen og omkostningerne, men der er også tegn på en bedre underliggende udvikling, end hvad der er modelleret i markedet i øjeblikket. Det gør altså, at indtjeningen for hele året ser bedre ud end ventet, og det bør også føre til oprevideringer af analytikerestimater,” siger Søren Løntoft Hansen.

Genmabs amerikanske ADR -notering steg torsdag i USA med 1,4 pct. til 39,35 dollar efter opjusteringen. Der går ti ADR-aktier på én Genmab-aktie noteret i København, og omregnet med torsdagens dollarkurs svarer kursen i USA dermed omregnet til 3003 kr.

På børsen i København lukkede Genmab torsdag 0,7 pct. højere i 2940 kr. - før opjusteringen blev annonceret.

Genmab hæver sine forventninger til resten af året

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også