MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Foto: Vincent Kessler/Reuters/Ritzau Scanpix

Det amerikanske medicinalselskab Eli Lilly har fået såkaldt fast track-status til lægemiddelkandidaten Tirzepatid i behandling af fedme i USA.

Det betyder, at behandlingstiden for registreringsansøgningen hos de amerikanske sundhedsmyndigheder, Food and Drug Administration (FDA), sænkes til omtrent seks måneder fra de normale cirka 10 måneder.

Samtidig giver den særlige status mulighed for løbende dialog med sundhedsmyndighederne i løbet af de fase 3-studier, der skal danne baggrund for en eventuel godkendelse.

Processen ventes at blive skudt i gang i år, oplyser Eli Lilly, der venter at have afsluttet fase 3-studierne - Surmount 1 og Surmount 2 - ved udgangen af april næste år.

Tirzepatid er direkte konkurrent til Novo Nordisks Semaglutid, der ganske som amerikanernes kandidat, bruges til behandling af både diabetes og fedme.

På netop fedmeområdet har Eli Lilly tidligere løftet sløret for, at selskabet agter at lave et direkte sammenligningsstudie mellem Tirzepatid og Semaglutid.

Studiet skal sammenholde vægttabseffekten for de to midler og vurdere, hvad der overordnet set fungerer bedst.

Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker hos Sydbank, vurderede i august over for MarketWire, at Eli Lilly med studiet vil vise, at selskabets middel er "lige så godt eller bedre end Novo Nordisks."

"Det er øget konkurrence for Novo, men de vil ønske den velkommen, fordi det vil gøre, at aktørerne bliver større, og det opdyrker fedmemarkedet. De får måske et mindre stykke af kagen - til gengæld vil Eli Lillys mulige entre med et fremragende fedmemiddel bidrage til, at kagen bliver meget større," sagde senioranalytikeren dengang.

Eli Lillys diabetesmiddel kan blive et af de største nogensinde

Eli Lillys ser stor efterspørgsel efter nyt diabetes 2-middel

Senioranalytiker: Eli Lillys effektsammenligning med Novo Nordisk-middel vil øge konkurrence og marked 

Mere fra MedWatch

Expres2ion-boss deltog i klinisk forsøg for at fremme vaccine

Når Bent U. Frandsen, adm. direktør i biotekselskabet Expres2ion, forleden lod sig stikke i armen som frivillig i Bavarian Nordics fase 3-forsøg med en mulig coronavaccine handler det dels om videnskabelig nysgerrighed men især om firma-personlige økonomiske interesser, fortæller direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier