MedWatch

Bavarian starter ny dansk arm af fase 3-studie med coronavaccine

Bavarian Nordic starter nu en del af sit fase 3-studie med selskabets vaccinekandidat mod covid-19 op i Danmark.

Foto: Bavarian Nordic / PR

Bavarian Nordic er nu også på vej til at indlede fase 3-studier med selskabets coronavaccine, ABNCoV2, i Danmark, oplyser selskabet i en pressemeddelelse torsdag ifølge Børsen.

Det sker, efter at selskabet allerede for en måned siden kunne fortælle, at den første person var blevet vaccineret i fase 3-forsøget med ABN-Cov2. Det skete i USA, hvor sikkerheden og tolerabiliteten af vaccinen undersøges, oplyser Rolf Sass Sørensen, IR-direktør i Bavarian.

Det arbejde blev indledt to dage inde i september, og forsøget blev dermed en anelse forsinket i forhold til Bavarian Nordics tidligere planer om at påbegynde forsøget inden udgangen af august.

Nu indledes så også den arm af fase 3-studiet, der undersøger effekten af vaccinen i Danmark og Belgien, oplyser Rolf Sass Sørensen.

Studiet støttes af den danske stat med op til 800 mio. kr.

Bavarian-aktien stiger torsdag 4,5 pct. til 227,20 kr., men lå allerede i det niveau, inden Børsen bragte historien ved 11.30-tiden.

Mere fra MedWatch

FDA godkender booster-vaccine til babyer

Sundhedsmyndighederne i USA har godkendt Modernas og Pfizer/Biontechs coronavaccine, der er rettet mod børn helt ned til seks måneders alderen til brug som booster.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier