MedWatch

Kursfald blandt børsselskaber vækker venturefondes interesse for skjulte aktiver

Efter store kursfald blandt børsnoterede biotekselskaber er blandt andet dansk-stiftet venturefond i dialog med selskaberne om at spinne aktiver ud i selvstændige selskaber med venturekroner i ryggen.

Foto: Spar Nord/PR

For de nordiske venturefonde Healthcap og Sound Bioventures er de børsnoterede life science-selskaber blevet interessante investeringsmuligheder, efter at store kursfald over en bred kam på verdens børser har skåret store lunser af selskabernes værdi.

Det skriver nyhedstjenesten Bloomberg.

Ifølge Johan Kördel, der sammen med Casper Breum er brudt ud af Lundbeckfonden for at stifte Sound Bioventures, er den dansk-svenske fond allerede i kontakt med ”adskillige” børsnoterede biotekselskaber i Sverige, hvor dialogen ifølge Bloomberg især går på muligheden for at spinne aktiver ud i selvstændige, privatejede virksomheder

Spinoutselskabernes arbejde kan så finansieres af ventureinvesteringer, mens det oprindelige biotekselskab beholder en del af ejerskabet.

Til Bloomberg siger Kördel, at de interessante aktiver, som fonden har fattet interesse for, er aktiver, som hverken ”markedet eller analytikere aktuelt tilskriver nogen værdi”.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier