MedWatch

Zealand-aktie banker op efter positive resultater

Aktien endte dagen med et plus på 28,5 pct. til 173,80 kr.

Foto: Zealand Pharma / PR

Zealand Pharma-aktien havde en særdeles god dag på børsen fredag, efter selskabet midt på dagen kunne melde om positive toplinje-resultater af forsøg med midlet Glepaglutid til behandling af patienter med korttarmssyndrom.

Aktien endte dagen med et plus på 28,5 pct. til 173,80 kr. efter den umiddelbart efter offentliggørelsen kort varigt blev sendt op med 42 pct.

Behandlingen med Glepaglutid har nået sit primære endemål, hvor 66 pct. af patienterne, der fik en dosis to gange om ugen, viste klinisk betydningsfuldt respons, skriver Zealand Pharma.

”Dagens robuste resultater for Glepaglutid er en stor milepæl for Zealand og patienter, der lever med korttarmssyndron, og vi er positioneret til at fortsætte mod at levere næste generations peptidbehandlinger, der gør en forskel for patienternes liv,” udtaler Zealands administrerende direktør Adam Steensberg.

Glepaglutid er en langtidsvirkende GLP-2-analog.

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Fra november kan man købe fjerde vaccinestik mod covid-19

Biomarin har genindsendt afvist blødermiddel til FDA

Mere fra MedWatch

FDA godkender booster-vaccine til babyer

Sundhedsmyndighederne i USA har godkendt Modernas og Pfizer/Biontechs coronavaccine, der er rettet mod børn helt ned til seks måneders alderen til brug som booster.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier