MedWatch

Zealand-aktie banker op efter positive resultater

Aktionærerne tager særdeles godt imod positive toplinje-resultater fra Zealand Pharmas forsøg med midlet glepaglutid til behandling af patienter med korttarmssyndrom.

Foto: Zealand Pharma / PR

Zealand Pharma melder om positive toplinje-resultater af forsøg med midlet glepaglutid til behandling af patienter med korttarmssyndrom.

Det sendte umiddelbart aktien op med ca. 42 pct. fra kurs 137 kr. til 192,70 kr. kort efter offentliggørelsen, men sidenhen er aktien dog faldet tilbage igen og har fundet et mere stabilt leje omkring 170 kr. for en aktie.

Behandlingen med glepaglutid har nået sit primære endemål, hvor 66 pct. af patienterne, der fik en dosis to gange om ugen, viste klinisk betydningsfuldt respons, skriver Zealand Pharma.

”Dagens robuste resultater for Glepaglutid er en stor milepæl for Zealand og patienter, der lever med korttarmssyndron, og vi er positioneret til at fortsætte mod at levere næste generations peptidbehandlinger, der gør en forskel for patienternes liv,” udtaler Zealands adm. direktør Adam Steensberg.

Glepaglutid er en langtidsvirkende GLP-2-analog.

Fase 3-forsøg med Zealand Pharmas lægemiddelhåb rammer målet

Mere fra MedWatch

FDA godkender booster-vaccine til babyer

Sundhedsmyndighederne i USA har godkendt Modernas og Pfizer/Biontechs coronavaccine, der er rettet mod børn helt ned til seks måneders alderen til brug som booster.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier