MedWatch

Lundbeckfonden og to pengestærke spillere køber Ferrosan Medical Devices

Lundbeckfonden, Kirk Kapital og ATP går sammen om en af de største virksomhedshandler i år.

Ferrosan Medical Devices udvikler og sælger produkter til at stoppe blødninger under operationer. | Foto: Stine Rasmussen/JPA

Til en handel på 5 mia. kr. vil det fremover være Lundbeckfonden, Kirk Kapital og ATP, der kommer til at have ejerskabet i Ferrosan Medical Devices, der udvikler og sælger produkter til at stoppe blødninger under operationer.

Det skriver Børsen.

Indtil nu har kapitalfonden Impilo siddet på aktiemajoriteten i selskabet, og ifølge Ferrosan Medical Devices’ bestyrelsesformand Peter Kürstein har virksomheden nu brug for ”langsigtede ejere”.

“Set fra en bestyrelsesformands vinkel synes jeg, at det er en virkelig suveræn løsning for Ferrosan. Dels fordi, at Kirk fortsætter, men også fordi, at vi får to nye ejere ind, som er langsigtede ejere, og som principielt ikke har en deadline,” udtaler han til mediet.

Ingen af parterne ønsker at fortælle, hvad handlen værdisætter Ferrosan til, men ifølge Børsens oplysninger er der tale om et beløb lige omkring 5 mia. kr.

Ferrosan har sat kursen mod en børsnotering

Kirk Kapital drivkraft i milliardhandel med ATP og Lundbeckfonden

Lundbeckfonden starter fælles projekt med Lego-familien og ATP

Mere fra MedWatch

Expres2ion-boss deltog i klinisk forsøg for at fremme vaccine

Når Bent U. Frandsen, adm. direktør i biotekselskabet Expres2ion, forleden lod sig stikke i armen som frivillig i Bavarian Nordics fase 3-forsøg med en mulig coronavaccine handler det dels om videnskabelig nysgerrighed men især om firma-personlige økonomiske interesser, fortæller direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier