MedWatch

Eftertragtet amerikansk biotekselskab rejser milliardbeløb

Rivus Pharmaceuticals, der fokuserer på metaboliske sygdomme som eksempelvis NASH, har netop lukket en serie B-finansieringrunde og rejst et treciftet millionbeløb i dollar.

Foto: Willy Kurniawan/Reuters/Ritzau Scanpix

Efter positive data tidligere på fra Rivus Pharmaceuticals’ hovedaktiv HU6 mod både fedme og hjertesvigt, har investorerne stået i kø for at finansiere biotekselskabets videre rejse.

I en serie B-finansieringsrunde har biotekselskabet rejst 132 mio. dollar, eller det der svarer til én mia. kr.

Det skriver Fierce Pharma.

Rivus Pharmaceuticals blev stiftet i juli 2021 med 35 mio. dollar i ryggen og ambitioner om at behandle flere stofskiftesygdomme, herunder ikke-alkoholisk steatohepatitis, også kaldet fedtlever eller NASH, via vægttab. Biotekselskabet benytter sig af en ny klasse af terapier kaldet Controlled Metabolic Accelerators (CMA’er), der er designet til selektivt at reducere overskydende fedt ved at udnytte såkaldt mitokondriel afkobling. En proces, hvor kroppen genererer varme, for selektivt at reducere fedt.

De positive fase 2a-data fra februar viste ifølge Fierce Pharma, at hovedkandidaten HU6 viste en reduktion i leverfedt, som er et centralt kendetegn for NASH. Derudover var der nogle indikationer på, at der kunne påvises forbedringer på metaboliske parametre relateret til type 2-diabetes og en bestemt type af hjertesvigt. Selskabet planlægger ifølge mediet at starte et fase 2a-forsøg i fedme i løbet af 2023.

Finansieringsrunden blev ledet af RA Capital Management og omfattede ligeledes Bain Capital Life Sciences, BB Biotech AG, Longitude Capital, Medicxi og RxCapital.

Pengene skal ifølge selskabet bruges til yderligere studier med hovedaktivet HU6 samt en opbygning af pipelinen med andre CMA’er.

Mere fra MedWatch

Lundbeckfonden ser mulighed for børsnotering af Ferrosan om fem år

Hvis væksten fortsætter for Ferrosan Medical Devices kan medicoselskabet være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont, vurderer Arne Due-Hansen, chef for strategiske investeringer i Lundbeckfonden. Fonden har netop annonceret købet af medicoselskabet sammen med ATP og Kirk Kapital.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier