MedWatch

Handelsbanken ser lav mulighed for Rexulti-succes mod vredesudbrud hos Alzheimers-patienter

Et negativt svar for Acadia Pharmaceuticals i forhold til registreringsansøgningen for midlet Pimavanserin får nu svenske Handelsbanken til at sænke sandsynligheden for, at Lundbeck får succes med Rexulti i forbindelse med symptombehandling for Alzheimers-patienter.

Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix

Svenske Handelsbanken ser nu endnu lavere mulighed for, at medicinalselskabet Lundbeck vil få succes med behandling af agitation - eller vredesudbrud - hos Alzheimers-patienter med depressionsmidlet Rexulti.

Det sker, efter at amerikanske Acadia Pharmaceuticals i forrige uge modtog et negativt svar i forhold til registreringsansøgningen for midlet Pimavanserin til behandling af Alzheimers-relaterede sideeffekter.

”På trods af at Pimavanserin ikke kan sammenlignes en til en med Lundbecks Rexulti, der også er et antipsykotisk lægemiddel, vurderer vi dog, at FDA-ekspertudvalgets negative svar på Pimavanserin afspejler den generelle mistillid, der florerer omkring antipsykotisk behandling af Alzheimer-associerede symptomer,” skriver Handelsbanken i et analysenotat.

”Ydermere kan kommentarerne fra FDA’s ekspertudvalg omhandlende klinisk betydning og varighed af respons for Pimavanserin indikere, at en endelig godkendelse af Rexulti på det amerikanske marked formentlig ligger et stykke ude i fremtiden,” fortsætter banken.

Derfor sænker Handelsbanken sandsynligheden for Rexulti-succes i forbindelse med symptombehandling for Alzheimers-patienter til 10 pct. fra tidligere 30 pct.

Banken sænker i øvrigt sit treårige kursmål for Lundbeck til 38 kr. fra 44 kr., mens anbefalingen fastholdes på ”hold”.

Det sænkede kursmål hænger dog mere sammen med en lidt langsommere udrulning af Vyepti til forebyggelse af migræne end ventet samt højere omkostninger til lanceringen og eventuelle opkøb, der skal gøre op for patenter, der står til at udløbe i de kommende år, lyder det fra Handelsbanken.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier