MedWatch

Genmab vil måle nyt væksthåb op mod milliardsællert

Adm. direktør i Genmab Jan van de Winkel vil måle selskabets nye store håb op mod milliardsællerten Darzalex i et sammenlignende studie.

Genmab og partneren Janssen planlægger et sammenlignende studie mellem Hexabody-CD38 og Darzalex Faspro. | Foto: PR / Genmab

Genmabs mulige arvtager til milliardsællerten Darzalex skal snart stå sin prøve i en direkte armlægning.

Sammen med partneren Janssen planlægges et stort sammenligningsstudie, hvor effekten af Hexabody-CD38 skal sammenlignes med Darzalex Faspro i behandlingen af knoglemarvskræft.

”Det vil starte i de kommende måneder, og data kommer formentlig i andet halvår næste år,” siger adm. direktør Jan van de Winkel til MarketWire.

Studiet er relativt lille, men kan meget vel blive afgørende for, om Janssen vælger at udnytte sin option og gå videre med udviklingen af Hexabody-CD38.

”Vi har ikke annonceret antallet af patienter, men der er adskillige håndfulde patienter i begge arme af studiet, så det vil være stort nok til at se, om der er en reel forskel mellem Faspro og Hexabody-CD38, og om den er stor nok til, at Janssen vælger at udnytte sin option eller ej,” siger Jan van de Winkel.

Foreløbigt er et dosiseskaleringsstudie med Darzalex Faspro afsluttet. I studiet er den optimale dosis med Hexabody-CD38 blevet bestemt, og resultaterne fra studiet vil blive offentliggjort på en konference senere i år.

Skulle Genmab ende med at få Hexabody-38 på markedet som en direkte konkurrent til Darzalex, vil det være et plus.

For Genmab vil en godkendelse betyde, at selskabet fra dag et modtager en flad royalty på 20 pct. af salget frem til 2031, frem for en trinvist stigende royalty på 12-20 pct., som det modtager fra Darzalex.

Efter 2031 vil Genmab modtage trinvist stigende royalty på 13-20 pct. fra Hexabody-CD38.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 38

Ugen bød på en milliardkontrakt til Bavarian Nordic, mens Novo Nordisk forventer at sende et ugentligt insullin på markedet inden længe. Medicinrobotter skal erstatte manglende medarbejdere i sundhedsvæsenet. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier