MedWatch

Sartorius køber Albumedix for 3,6 milliarder

De to selskabers kombinerede kræfter skal øge innovationen af avancerede terapiløsninger.

Foto: SEBASTIEN BOZON/AFP / AFP

Life science-gruppen Sartorius og Albumedix, der udvikler produkter baseret på blodplasmaproteinet albumin, har mandag indgået en købsaftale, hvor Sartorius vil blive indehaver af det tidligere Novozymes-projekt.

Det skriver Albumedix i en pressemeddelelse.

Gennem opkøbet udvider de to selskaber deres værktøjskasse med komplementære teknologier og kompetencer for at levere videnskabsbaserede løsninger til hele værdikæden for avanceret terapi. Virksomheden vil fortsat blive ledet af Albumedix’ adm. direktør Jonas S. Møller og hans team.

”Vi er glade for at gå sammen med Sartorius og ser frem til at accelerere vores ambitiøse vækstplaner med at levere kritiske løsninger til vores globale kunder. Vi har været meget imponerede over Sartorius’ viden og evner på bioprocesmarkederne, og vi er glade for at deltage i denne målrettede rejse,” siger han og fortsætter:

”Vi tror på, at Sartorius vil bringe en enorm værdi ved at styrke vores markedsrækkevidde og udvide vores innovationskapacitet samt ved at opskalere vores eksisterende platform markant. Vi ser frem til at fortsætte vores løfte om at styrke ekspertisen inden for life science-industrien.”

I henhold til aftalens vilkår vil Sartorius gennem sin franske børsnoterede underkoncern Sartorius Stedim Biotech erhverve alle udestående aktier i Albumedix for en aftalt købspris på ca. 415 millioner pund, svarende til over 3,6 mia. kr. Købet er underlagt sædvanlige lukkebetingelser og forventes afsluttet inden udgangen af tredje kvartal 2022.

Selskabets produkter bruges til at forstærke effekten af lægemidler og vacciner, for eksempel ved at forlænge lægemidlers virkning eller ved at hjælpe til med at målrette lægemidler i kroppen.

”Albumedix vil være en vigtig tilføjelse til Sartorius’ avancerede terapiløsninger, især hvad angår vores cellekulturforretning, da det vil gøre os i stand til at styrke vores position som en relevant leverandør af innovative kemisk definerede medier og kritiske hjælpematerialer. Dette marked byder på et højt vækstpotentiale på grund af de stigende regulatoriske krav og efterspørgsel efter brug af rekombinant humant albumin i næsten-patientapplikationer,” sagde René Fáber, medlem af direktionen for Bioprocess Solutions Division i Sartorius.

Genmab opjusterer forventningerne til 2022

Amgen vil fortsætte studier med kræftkombination trods forhøjet risiko for leverforgiftning

Dansk industri buldrer frem med medicinalbranchen i front

Mere fra MedWatch

Lundbeckfonden ser mulighed for børsnotering af Ferrosan om fem år

Hvis væksten fortsætter for Ferrosan Medical Devices kan medicoselskabet være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont, vurderer Arne Due-Hansen, chef for strategiske investeringer i Lundbeckfonden. Fonden har netop annonceret købet af medicoselskabet sammen med ATP og Kirk Kapital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier