Genmab udvider samarbejde med Biontech

Genmab udvider samarbejdet med tyske Biontech om udvikling af flere monoklonale antistoffer rettet mod cancerindikationer.
Foto: Joost Melis / Genmab / PR
Foto: Joost Melis / Genmab / PR
Af Christian Bundgaard & Marketwire

Genmab og Biontech udvider deres globale strategiske samarbejde om at udvikle og kommercialisere nye immunterapier til behandling af cancerpatienter.

Det skriver Genmab i en meddelelse fredag over middag.

Under udvidelsen vil Genmab og Biontech i fællesskab arbejde på at forske, udvikle og kommercialisere nye monospecifikke antistofkandidater til forskellige kræftindikationer.

Det udvidede samarbejde udnytter Genmabs proprietære Hexabody-teknologiplatform til at udvikle nye monospecifikke antistoffer, hvoraf den første GEN1053/BNT313 er planlagt til at gå i kliniske forsøg ved udgangen af 2022.

Genmab og Biontech vil fortsætte med at dele omkostninger og potentielle fremtidige overskud på 50:50 basis.

”Vi er begejstrede for at udvide vores samarbejde med Biontech til at omfatte yderligere nye antistofterapier med det mål at levere dem til patienter, der har behov for innovative terapeutiske muligheder,” siger Jan van de Winkel, koncernchef for Genmab, i meddelelsen.

Store dele af Genmab og Biontechs samarbejde er hemmeligholdt for offentligheden.

Det fortalte Biontech-medstifter Ugur Sahin til MedWatch, da det stiftende tyske ægtepar besøgte København i april.

”Samarbejdet fungerer på den måde, at vi diskuterer vores midler, og hvis vi så finder frem til en spændende produktmulighed, beslutter vi at lave det sammen, hvor vi deler udgifterne til udviklingen lige over,” fortalte Ugur Sahin.

”Vi har mange prækliniske projekter med Genmab; vi viser dem bare ikke,” sagde han ydermere.

De to selskabers samarbejde strækker sig tilbage til 2015, hvor begge selskaber befandt sig i en helt anden situation.

Dengang var Biontech et endnu forholdsvis ukendt selskab, mens Genmab samme år fik godkendt kræftmidlet Darzalex i USA, og derfor i lang tid var det eneste selskab i partnerskabet med en fast indtægt.

Der er imidlertid løbet en del vand under broen siden, idet Biontechs indtægter eksploderede under coronapandemien som følge af salget af virksomhedens vaccine. I 2021 hev det tyske biotekselskab 77 mia. kr. hjem på bunden mod bare 113 mio. kr. året forinden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også