MedWatch

Bavarian overvejer produktion af abekoppevaccine hele døgnet

Bavarian Nordic har som ambition selv at stå for al produktion af sin abekoppe-vaccine, og derfor overvejer selskabet nu også at køre produktionen om natten.

Det bliver muligvis nødvendigt for Bavarian Nordic også at have tændt for produktionsapparatet om natten. | Foto: Bavarian Nordic / PR

Danske Bavarian Nordic, der er det eneste selskab med en godkendt vaccine mod abekopper, forbereder sig på at kunne producere vacciner om natten for at imødekomme den stigende efterspørgsel, efter at virusudbruddet er erklæret en global nødsituation.

Det siger Bavarian Nordics investor relationschef, Rolf Sass Sørsensen, ifølge Bloomberg News.

Abekoppe-epidemien, der har spredt sig til cirka 16.000 mennesker verden over, blev i weekend erklæret en folkesundhedsnødsituation af chefen for Verdenssundhedsorganisationen WHO.

Dette er det højeste alarmniveau, der har til formål at samle flere ressourcer globalt for at bremse udbruddet, og er den første af den slags afgørelse, siden coronavirus begyndte at feje rundt i verden, skriver Bloomberg News.

”Uanset hvilken efterspørgsel vi vil møde, forventer vi at imødekomme den med vores egne ressourcer,” siger Rolf Sass Sørensen, Bavarians chef for investor relations, telefonisk ifølge Bloomberg News.

”En meget ligetil løsning er at køre vores produktionsanlæg henover natten og få flere mennesker til at arbejde på skift,” fortsætter han.

Bavarian Nordic kan producere 30 mio. doser om året, og selskabet har indtil videre ikke afvist nogen ordre fra regeringer.

Investor-relationschefen fremhæver, at medicinalselskabet allerede har kørt længere vagter, samt at nattevagter og andre justeringer kan bringe produktionen over 30 mio. doser.

Finanshuset Citigroups analytiker Peter Verdult vurderer, at mindst 50 pct. af Bavarians produktionskapacitet kan allokeres til abekoppevaccinen samt at det danske selskab kan få omkring 100 dollar per vaccine i gennemsnit.

Bavarian har også mulighed for at indgå aftaler om at få andre producenter til at producere vaccinen, men det vil ifølge Sørensen tage meget tid og være dyrt, så det forsøger Bavarian at undgå.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 38

Ugen bød på en milliardkontrakt til Bavarian Nordic, mens Novo Nordisk forventer at sende et ugentligt insullin på markedet inden længe. Medicinrobotter skal erstatte manglende medarbejdere i sundhedsvæsenet. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier