MedWatch

USA: Vacccine-aktier i udbrud torsdag

Novavax klarer sig torsdag bedre end konkurrenten Moderna.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

Torsdag er der stor kursfremgang til producenten af coronavacciner Novavax, der vinder 13,5 pct., mens den noget større konkurrent Moderna er med i toppen af S&P 500 med en fremgang på 7,9 pct.

De milde vinde over vaccineproducenterne skyldes, at investorerne øjner ny vækst ude i horisonten, efterhånden som flere og flere lande gør sig klar til at kunne vaccinere med opdaterede vacciner rettet mod blandt andet Omikron-varianten.

I sidste uge anbefalede et ekspertpanel under de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, således, at USA godkender opdaterede vacciner.

I den forbindelse inviterede FDA tre producenter, Pfizer, Moderna og Novavax, hvis vaccine faktisk ikke er godkendt i USA endnu, til møde om mulighederne for at levere opdaterede versioner snarest. De har alle tre indikeret, at de kan være klar til det i løbet af det tidlige efterår.

Novavax klarer sig torsdag bedre end konkurrenten Moderna, da koncernen ydermere har en positiv nyhedsstrøm for tiden.

Tidligere på ugen godkendte EU-kommissionen en udviddet brug af Nuvaxovid til unge ned til 12 år, og torsdag har en af selskabets leverandører SK bioscience fået det blå stempel i EU, ligesom partneren i Schweiz, Future Pharma, har indsendt en ansøgning om godkendelse af en boostervaccine i alpelandet.

Nuvaxovid er dog fortsat ikke godkendt i USA, hvor FDA har været kritisk over for produktionsudfordringer. Et uafhængigt ekspertpanel har dog enstemmigt anbefalet en godkendelse af selve vaccinen.

Mange tænker måske, at pandemien er ved at være i bakspejlet, men myndigheder verden over afsætter fortsat store ressourcer i kampen mod corona. I sidste uge bestilte USA således 105 mio. doser vaccine hos Pfizer for 3,2 mia. dollar og fik en option på yderligere 195 mio. doser.

Tyske Biontechs sekundære notering stiger torsdag også med 4,3 pct. Biotench er udviklingspartneren bag Pfizers coronavaccine. Pfizers aktie vinder 1,3 pct.

DI søsætter nyt forum for gasforbrugende selskaber: ”Alvoren er ikke til at tage fejl af”

Roche anmoder om godkendelse og får FDA-særstatus på Genmab-konkurrerende middel

MSD rygtes tættere på et 40 mia. dollar stort opkøb af Seagen

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier