MedWatch

MSD rygtes tættere på et 40 mia. dollar stort opkøb af Seagen

De to selskaber diskuterer en pris på over 200 dollar per aktie og et endeligt håndslag på handlen inden 28. juli.

Foto: MSD / PR

Den amerikanske medicinalgigant MSD er i fremskredne forhandlinger om at købe det onkologifokuserede biotekselskab Seagen for en pris på cirka 40 mia. dollar svarende til 292 mia. kr.

Det skriver Wall Street Journal med henvisning til personer med kendskab til sagen.

De to selskaber diskuterer ifølge kilderne en pris for Seagen på over 200 dollar per aktie og en forsegling af handlen inden offentliggørelsen af Mercks regnskab den 28. juli.

Onsdag lukkede Seagen med et fald på 0,9 pct. i 175,13 dollar.

Wall Street Journal bragte første gang rygter om Mercks interesse i Seagen den 17. juni, hvor Seagens kurs blev løftet 12,7 pct. til 165,45 dollar. Den 16. juni lukkede aktien i 146,78 dollar.

Der er stadig ingen garanti for, at selskaberne når til enighed om en overtagelsesaftale.

New York-baserede MSD, der har en markedsværdi i omegnen af 235 mia. dollar, vil med opkøbet hjælpe med at udvide sin portefølje af kræftbehandlingsmedikamenter, der i øjeblikket er ført an af blockbusterbehandlingen Keytruda, der solgte for 17,2 mia. dollar sidste år.

Danske Genmab har et samarbejde med Seagen om Tivdak mod metastatisk livmoderhalskræft, som Genmab og Seagen sendte på markedet i slutningen af 2021 i USA. Tivdak solgte for 37 mio kr. under samarbejdet i første kvartal.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier