MedWatch

Medie: MSD vil købe Seagen

Det amerikanske biotekselskab, Seagen, får aktieboost efter rygter om, at virksomheden står til at blive overtaget af MSD.

MSD meldes på vej til at købe Seagen. | Foto: MSD / PR

Seagen stiger 16,9 pct. til 171,63 dollar efter rygter om, at medicinalkæmpen MSD er interesseret i at købe det amerikanske biotekselskab.

Det skriver Dow Jones Newswire på baggrund af anonyme kilder.

Ifølge mediet har forhandlingerne været undervejs i et stykke tid, og der er ikke umiddelbart udsigt til en aftale inden for den nærmeste fremtid.

Ifølge Dow Jones’ kilder kan det blive svært for MSD at få lov at købe Seagen på grund af konkurrenceregler. Derfor kan der også blive tale om, at parterne bliver enige om en markedsføringsaftale i stedet.

Finanshuset Wells Fargos analytiker Mohit Bansal vurderer, at en sådan aftale ”kan give mening på papiret” ved en pris på 200 dollar per aktie.

”Investorerne vil have MSD til at lave opkøb, og denne nyhed vil blive godt modtaget uanset udfald,” skriver Wells Fargos analytiker.

Den store bekymring er ifølge analytikeren, hvis de amerikanske konkurrencemyndigheder ikke vil tillade sådan en aftale, da den kan give gradvis forhandlingskraft til Merck inden for onkologi.

MSD-aktien falder 1,2 pct. til 83,82 dollar.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 33

Tirsdag, onsdag og torsdag stod i regnskabernes tegn. Tirsdag morgen nedjusterede Demant, onsdag kom Lundbeck og Coloplast med kvartalstal, og torsdag valgte GN, ligesom konkurrenterne, også at nedjustere. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier