MedWatch

Bavarian Nordic opjusterer for fjerde gang på få uger

Efter endnu en vaccinekontrakt, denne gang med EU, vælger Bavarian Nordic atter at opjustere de økonomiske forventninger til 2022.

Foto: Philip Davali/Ekstra Bladet, Philip Davali

EU har tirsdag bestilt 110.000 doser koppevaccine. I første omgang uden at sætte navn på producenten.

Det viser sig nu at være Bavarian Nordic, der samtidig opjusterer guidance for 2022.

Det meddeler vaccineselskabet i en børsmeddelelse.

Det er dermed fjerde gang, at Bavarian Nordic opjusterer, efter der er blevet fundet tilfælde af abekopper i Vesten.

Konkret er det EU’s Myndighed for Kriseberedskab og -indsats på Sundhedsområdet (HERA), der har bestilt en leverance af koppevaccinen, der i EU går under navnet Imvanex, mens den er døbt Jynneos i USA og Imvamune i Canada.

Bavarian Nordic oplyser, at vaccineleverancerne til HERA vil starte øjeblikkeligt og vil blive afsluttet i løbet af de næste måneder.

Som følge af ordren fra HERA samt andre, mindre ordrer opjusterer Bavarian Nordic forventningerne til det økonomiske resultat for 2022. Omsætningen forventes nu at blive mellem 1,9 og 2,1 mia. kr. (tidligere mellem 1,8 og 2 mia. kr.). Ebitda-forventningerne løftes til et underskud på mellem 600 og 800 mio. kr. (tidligere et underskud mellem 700 og 900 mio. kr.) mens likvider ved årets udgang nu forventes at være mellem 1,5 og 1,7 mia. (tidligere mellem 1,4 og 1,6 mia. kr.).

”Vi er glade for at indgå aftalen med HERA om levering af vores vaccine for dermed at bidrage til at styrke EU’s parathed og indsats under det igangværende udbrud af abekopper i Europa. Der er nu registreret tilfælde af abekopper i mere end 20 europæiske lande, og selvom vi allerede har leveret betydelige mængder af vores vaccine til nogle individuelle EU-lande, vil forsyningen til HERA være med til at sikre en mere integreret og koordineret indsats på tværs af hele EU i tråd med HERA’s mission,” udtaler Paul Chaplin, adm. direktør i Bavarian Nordic i børsmeddelelsen.

Bavarian Nordics Imvanex er godkendt til kopper i EU, mens den er godkendt til både abekopper og kopper i USA og Canada. Bavarian Nordic-finansdirektør Henrik Juuel har tidligere fortalt til MedWatch, at man hos vaccineselskabet planlægger at forfølge en godkendelse af Imvanex til abekopper i Europa. Hidtil er den blevet indkøbt off-label af flere europæiske lande.

Denne fjerde opjustering er givetvis ikke den sidste. Investor relations-chef Rolf Sass Sørensen har tidligere forklaret, at selskabet kun indregner underskrevne kontrakter i sine forventninger og derfor opjusterer hver gang, der kommer nye, markante kontrakter på plads.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier