MedWatch

Genmab præsenterer data fra lymfekræftstudie

Genmab har offentliggjort det fulde datasæt fra fase 2-studiet med epcoritamab mod lymfekræft, der viser en god responsrate.

Foto: Joost Melis / Genmab / PR

Genmab har lørdag præsenteret det fulde datasæt fra et succesrigt fase 2-studie med lægemiddelkandidaten epcoritamab til behandling af lymfekræft.

Det skete på en videnskabelig konference arrangeret af European Hematology Association, oplyser Genmab i en pressemeddelelse.

Genmab annoncerede allerede toplinjeresultater fra studiet i en børsmeddelelse tilbage fra april. Nu som dengang viser studiet en samlet responsrate på 63 pct. i patientgruppen, der led af kræftformen storcellet B-celle lymfom og havde haft tilbagefald.

Genmab oplyser desuden, at den komplette responsrate, det vil sige den andel af patienterne, hvor kræften helt er forsvundet efter behandling, men patienten ikke nødvendigvis er kureret, var 39 pct. blandt de patienter, der før havde modtaget mindst to behandlingsforløb.

Studiet omfattede i alt 157 patienter. Heraf havde 39 pct. modtaget behandling med lægemidler af typen CAR-T, hvor patientens egne celler genmanipuleres og styrkes til at bekæmpe kræften.

”Disse data er lovende, fordi det tyder på, at behandling med epcoritamab kan gavne patienter med denne hurtigt-voksende, aggressive og svært behandlelige type non-Hodgkins lymfom, som kræver nye terapeutiske fremskridt,” siger Jan van de Winkel, administrerende direktør for Genmab, ifølge meddelelsen.

Genmab og Abbvie oplyste tilbage i april, at de på baggrund af resultaterne ville indlede samtaler med sundhedsmyndigheder verden over for at fastlægge næste skridt.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 33

Tirsdag, onsdag og torsdag stod i regnskabernes tegn. Tirsdag morgen nedjusterede Demant, onsdag kom Lundbeck og Coloplast med kvartalstal, og torsdag valgte GN, ligesom konkurrenterne, også at nedjustere. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier