MedWatch

IR-chef i Bavarian glæder sig over konkurrents resultater

GSK’s gennembrud med selskabets RSV-vaccine vækker glæde hos konkurrenten Bavarian Nordic, der spår, at det vil mindske risikoen ved det danske selskabs eget vaccine-projekt.

GSK har haft gode resultater med fase 3-studie med sin RSV-vaccine. | Foto: Peter Nicholls/REUTERS / X03508

Det er til både glæde og gavn for Bavarian Nordic, at konkurrenten GSK, fredag har fremlagt lovende data for et fase 3-studie med selskabets RSV-vaccine.

Sådan lyder det fra investor relations-chef i Bavarian Nordic Rolf Sass Sørensen.

”Der er overhovedet intet uventet eller negativt i det her. Tværtimod er det en stor glæde, at det er første gang, at nogen har vist, at man faktisk kan lykkes med at behandle RSV blandt ældre. Det er man aldrig lykkes med før, og det er en kæmpe sejr,” siger Rolf Sass Sørensen til MarketWire.

”Skal man perspektivere til os, er det klar noget, der mindsker risikoen ved vores projekt, ligesom med konkurrenterne, for nu er der en, der har et gennembrud. På den måde er det kæmpestort for os alle sammen, at det kan lade sig gøre,” lyder det videre fra investorchefen, der dog pointerer, at man endnu ikke kender de eksakte data fra GSK’s studie.

Gode data fra konkurrenten kan nemlig gøre det nemmere at lokke potentielle partnere ud af busken.

”For tre fire år siden var der den første store skuffelse med Novavax, der kiksede på sit RSV-studie. Det betød på det tidspunkt, hvor vi havde afsluttet de første fase 2-data, at alle partnere trak følehornene til sig. Så det, at nogen nu har lykkes, og som har haft data, der ligner vores, er klart noget, som vil skabe en større tro på tingene blandt potentielle partnere,” siger Rolf Sass Sørensen.

At GSK nu kan præsentere gode data betyder også, at selskabet kan bane vejen og forberede markedet på lignende vacciner, lyder det videre.

Der er flere af de helt store spillere på vej med deres bud på en RSV-vaccine, da både Pfizer, Moderna, Janssen foruden GSK også har gang i studier. Hos Bavarian er man dog ikke bange for at blive overhalet af konkurrenterne.

”Konkurrencesituationen har været kendt i lang tid. Forskningsresultater tager så lang tid, som det tager, så der er ikke nogen, der kommer til at overhale konkurrenterne. Det er klart, at det i sidste ende er data, der er afgørende, og vi kender endnu ikke deres data,” siger Rolf Sass Sørensen.

”Det med at være den første, der opfinder en bil, er måske ikke det allernemmeste, for nogen skal bygge vejene. Det vil ikke være lykkeligt, hvis alle lykkes, men det vil heller ikke være lykkeligt, hvis ingen lykkes,” lyder det fra investor-chefen.

Aktien falder

Hos Sydbank deler senioranalytiker Søren Løntoft Hansen i store træk Bavarians begejstring for GSK’s data.

”Normalt vil man sige, at det ikke er så positivt, fordi man så er flere, der skal dele markedet, men den her nyhed viser, at det overhovedet kan lade sig gøre. Og i og med at det kan lade sig gøre for GSK vil man sige, at det også kan lade sig gøre for Bavarian - ikke mindst fordi de allerede har givet positivt nyt fra tidligere studier,” lød det tidligere fredag fra Søren Løntoft Hansen.

Investorerne virker dog ikke helt begejstrede for dagens GSK-nyhed og sender fredag Bavarian-aktien ned med 7,6 pct. til 193 kr. Det er vel at mærke i et klart negativt marked, hvor alle de danske eliteaktier ligger lavere og C25-indekset samlet falder 2,5 pct.

Ifølge Søren Løntoft Hansen burde investorerne tage positivt imod dagens nyhed, men han understreger, at aktien i øjeblikket er så volatil og påvirket af andre dagsordener, at det kan være svært at se den isolerede effekt.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier