MedWatch

Evaxion Biotech sikrer sig muligheden for ny kapital

Med en vingeskudt aktiekurs giver det ikke mening for Evaxion Biotech at bede børsmarkedet om penge. I stedet har biotekselskabet indgået en aftale om at kunne trække på en form for kassekredit.

Foto: Evaxion Biotech / PR

Biotekselskabet Evaxion har haft det hårdt på det amerikanske aktiemarked og har siden børsnoteringen i februar 2021 tabt 80 pct. af aktieværdien. Derfor var finansiering via den vej ikke en mulighed, og derfor har selskabet indgået en aftale med Lincoln Park Capital fra Chicago, som giver biotekselskabet mulighed for at trække op mod 40 mio. dollar, omkring 278 mio. kr., til dagskurs.

Det skriver Børsen.

“Det er en metode, som er rigtig effektiv, når markedet er, som det er. Det er ikke en måde, man ville gøre det på, hvis vores aktiekurs var 30. Så ville man bare rejse pengene,” siger adm. direktør i Evaxion Biotech, Lars Wegner til Børsen.

Evaxion Biotech udvikler immunterapier mod cancer og vacciner mod virus og bakterier ved hjælp af kunstig intelligens.

Selskabets forretningsmodel består i at identificere nye og ukendte targets, der kan bruges i vacciner og behandling - virksomheden skal derimod ikke selv producere vacciner og behandling, men gå i partnerskab med eksisterende medicinproducenter, der derefter kan fremstille behandlingerne på licens.

Evaxion Biotech har ifølge Børsen ingen planer om at trække på den nye kreditmulighed. Håbet er, at selskabet kommer i mål med kliniske forsøg i andet halvår 2023 for derefter at indgå en større partneraftale, der skal sikre likviditeten i selskabet fremadrettet.

Biotekselskabet fik i januar grønt lys for planerne til et klinisk fase 2b-studie med kandidaten EVX-01, som Evaxion i forsøget vil teste som en kombinationsbehandling mod metastaseret hudkræft med MSD’s blockbuster-middel Keytruda.

Evaxion har yderligere fire kandidater i pipelinen, der koster selskabet dyrt i udviklingskroner.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier