MedWatch

Zealand Pharma sælger aktier for 275 mio. kr.

Medicinalselskabet Zealand Pharma har solgt 6,6 af selskabets aktiekapital til institutionelle investorer for at polstre kapitalbeholdningen.

Zealand Pharma sælger et stort antal aktier til investorer. | Foto: Zealand Pharma / PR

Zealand Pharma har gennem en rettet emission solgt 2,89 mio. nye aktier svarende til 6,6 pct. af biotekselskabets aktiekapital til institutionelle investorer gennem en privat placering.

Aktierne er solt for 95 kr. per styk og bruttoprovenuet ventes at blive 274,8 mio. kr., skriver Zealand Pharma i en meddelelse onsdag efter børslukketid.

Nettoprovenuet fra den rettede emission vil blive brugt til at styrke Zealands kapacitet til at eksekvere på den omfokuserede strategi, der prioriterer forskning og udvikling samt at indgå kommercielle partnerskaber for de seneste udviklingsprodukter.

Med kapitalindsprøjtningen venter Zealand Pharma at kapitalbeholdningen kan række ind i andet halvår 2023.

Zealand Pharma-aktien lukkede onsdag med et fald på 5,7 pct. i 93,10 kr.

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier