MedWatch

Nordea ser potentiale i oplagring af abekoppevaccine

Ifølge Nordea har Bavarians koppevaccine en fordel mod konkurrenten Emergent Biosolutions koppevaccine.

Foto: Bavarian Nordic / PR

Bavarian Nordic kan styrkes på mellemlang og lang sigt af oplagringen af selskabets vaccine mod abekopper, skriver Nordea i en analyse ifølge PLX AI.

Den danske vaccineproducent har en stor fordel i, at den som det eneste selskab i verden har en myndighedsgodkendt vaccine mod sygdommen, der siden sidste uge er blevet fundet i en lang række lande, heriblandt Danmark.

Derudover skulle vaccinen, der er markedsført under navnet Jynneos i USA, Imvamune i Canada og Imvanex i Europa, ligeledes have en fordel mod konkurrenten Emergent Biosolutions’ vaccine ACAM2000, der er godkendt til brug mod almindelige kopper.

Bavarian Nordic meddelte sidste uge, at et land i Europa havde bestilt en mindre ordre på abekoppevaccinen.

”Vi venter, at flere vil følge, men det sande potentiale er på den mellemlange og lange bane, hvor salget af Jynneos vil kunne få gavn af en bredere oplagring, som endnu ikke er inkluderet i vores estimater,” skriver Nordea ifølge PLX AI.

Nordea har kursmålet 388 kr. og anbefalingen ”køb” på Bavarian Nordic-aktien, der mandag steg relativt moderate 2,6 pct. til 222,30 kr. oven på sidste uges samlede stigning på knap 63 pct.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier