MedWatch

Stærk dollar kan føre til positive overraskelser i kommende regnskaber

Selskaber med stor eksport til USA oplever for tiden stærk medvind fra stigende valutakurser, og det kan komme til at afspejle sig i de kommende regnskaber.

Foto: Pexels

En række af Danmarks eliteselskaber tjener kassen på den stærke amerikanske dollar.

Den amerikanske medvind kan skabe positive overraskelser i årets kommende regnskaber fra blandt andet Novo Nordisk, Lundbeck og Demant.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Dollar kraftige spring op ad priskurven det seneste år er kommet stribevis af danske virksomheder til gode i en tiltrængt tid med krig, stigende inflation, renter og råvarepriser.

Særligt de danske sundhedsselskaber med stor eksport til USA nyder godt af den nuværende situation.

”Isoleret set er en stærk dollar positiv for dansk erhvervsliv, fordi det gavner vores eksport. Det er en klar fordel, når USA er så stort et marked,” lyder det fra Allan Sørensen, der er cheføkonom i interesseorganisationen DI.

I skrivende stund er den store vinder Novo Nordisk, der kan se frem til at tjene ekstra store summer på driften, hvis udviklingen fortsætter.

Stiger valutakursen med blot fem pct. kan selskabet lægge intet mindre end 2,6 mia. kr. til driftsresultatet, skriver avisen.

Samlet set henter de danske C25-selskaber omtrent 50 til 60 pct. af deres omsætning i amerikanske dollar, lyder en vurdering fra Nordea Bank.

På trods af en stærkere dollar vurderer Allan Sørensen dog ikke, at Danmark som helhed vil opleve den samme fremgang i eksporten til USA som over de seneste år.

”Dette skyldes, at tempoet i amerikansk økonomi er aftagende,” siger han til Jyllands-Posten Erhverv.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier