MedWatch

Bavarian har lagt 7 mia. kr. til markedsværdien på tre dage

Mandag forstætter kursfremgangen for Bavarian Nordic, der nu har lagt ca. 100 kr. på aktiekursen på tre dage.

Foto: TIMOTHY A. CLARY/AFP / AFP

Der er rift om aktierne i Bavarian Nordic i disse dage, efter at der i sidste uge bredte sig historier om fund af den sjældne sygdom abekopper i en række forskellige lande verden over.

Det stiller Bavarian i et interessant lys, fordi det danske selskab som det eneste i verden har en vaccine mod sygdommen, og allerede torsdag i sidste uge udløste fundene også en ordre fra et ikke offentliggjort europæisk land.

Historien sendte torsdag og fredag Bavarian kraftigt i vejret, og mandag fortsætter den igen frem med et plus på 10,1 pct. til 238,40 kr.

Det svarer i runde tal til en kursstigning på 100 kr. over de tre dage, og det modsvarer et løft i markedsværdien på 7 mia. kr.

Det hører dog med til historien, at aktien - på trods af de kraftige stigninger - stadig er faldet med omkring 10 pct. i år.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 38

Ugen bød på en milliardkontrakt til Bavarian Nordic, mens Novo Nordisk forventer at sende et ugentligt insullin på markedet inden længe. Medicinrobotter skal erstatte manglende medarbejdere i sundhedsvæsenet. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier