MedWatch

Novo Nordisk indgår forskningssamarbejde med amerikansk life-science investeringsselskab

Samarbejdet skal undersøge mulighederne i Flagship Pioneerings bioplatform, hvor Novo Nordisk stiller finansiering til rådighed.

Foto: Stine Tidsvilde

Novo Nordisk og amerikanske Flagship Pioneering har indledt et forskningssamarbejde om udvikling af en portefølje af forskningsprogrammer inden for hjerte-kar- og sjældne sygdomme.

Det fremgår af en fælles pressemeddelelse.

Samarbejdet vil undersøge mulighederne i Flagships bioplatform - et økosystem, der består af 41 selskaber. Der er tale om en ny tilgang til samarbejde på tværs af biotekselskaberne, der giver adgang til innovation og teknologiplatforme fra de enkelte selskaber med henblik i fællesskab at skabe medicin på tværs af en lang række sygdomsområder.

- Vi er glade for denne nye aftale, som vil give Novo Nordisk adgang til Flagships’ store og diversificerede portefølje af virksomheder, som repræsenterer en bred vifte af nye banebrydende teknologier og behandlingsmetoder, siger Marcus Schindler, Novo Nordisks forskningsdirektør, i en meddelelse.

Ifølge aftalen stiller Novo Nordisk finansiering til rådighed for forskningsprogrammer under samarbejdet og får eksklusiv option på at indlicensere hvert program.

Ambitionen er at indlede tre til fem forskningsprogrammer i løbet af de første tre år.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier