MedWatch

Sydbank om Bavarian Nordic-regnskab: Fokus bør være på fastholdelsen af forventningerne

Ifølge Sydbanks senioranalytiker Søren Løntoft Hansen bør fokus være på den fastholdte prognose for hele året, efter Bavarian Nordic mandag er kommet med kvartalsregnskab.

Foto: Sydbank/PR

Regnskabet for første kvartal fra Bavarian Nordic viser på den positive side en god udvikling i salget af vacciner mod hundegalskab, mens vaccinesalget mod flåtbåren hjernebetændelse fortsat ligger på et lavt niveau.

Samlet bør investorerne dog have fokus på den fastholdte prognose for hele 2022, vurderer senioranalytiker Søren Løntoft Hansen, som dog også noterer en lille negativ nyhed i form af et afsluttet samarbejde med Janssen Pharmaceutical inden for HPV og Hepatitis.

Men ophøret af samarbejdet på de to områder får ikke betydning for værdiansættelsen hos Sydbank-analytikeren.

”Det er nogle projekter, som er meget tidligt i udviklingen - og ikke i klinisk udvikling, så det er ikke projekter, som er indregnet i hvert fald i min værdiansættelse af Bavarian og heller ikke i min kollegaers.”

”Så det bør egentlig ikke have effekt på regnskabspræstationen, men jeg vil da ikke udelukke, at der er nogen, der vil anse det for negativt,” siger Søren Løntoft Hansen til MarketWire.

Bavarian Nordic fastholder i regnskabet forventningerne til 2022 om en omsætning i niveauet 1,1-1,4 mia. kr. og et driftsunderskud (EBITDA) i intervallet 1-1,3 mia. kr.

”Det bør man som investor også fokusere på. Og investorernes fokus bør også være på de to fase 3-studier med covid-19-vaccinen, hvor man jo kom med positive resultater i sidste uge i fase 2 med omikron-varianten, og med RSV-vaccinen, hvor man har startet fase 3-studier og formentlig vil komme data i 2023,” siger Søren Løntoft Hansen.

Fald i omsætning

I første kvartal omsatte Bavarian for 320,1 mio. kr. mod 535,3 mio. kr. i samme periode sidste år. Men her skal man være opmærksom på, at indtægter i høj grad relaterer sig til kontrakter, og at de falder i klumper.

”Det giver nogle kvartalsvise variationer, i forhold til hvornår man indtægtsfører dem. Derfor kan de overordnede regnskabstal godt afgive væsentligt fra markedets estimater. Derfor skal man nok mere fokusere på helårsprognosen, end man skal fokusere på resultaterne i de enkelte kvartaler,” siger Søren Løntoft Hansen.

Han havde i sine estimater indregnet 250 mio. kr. i indtægter på kontrakterne med Canada og USA for koppevaccinen Jynneos, men de udeblev, mens selskabet i sin helårsprognose har medtaget ordrer på de to kontrakter for 303 mio. kr.

”Derfor er omsætningen lidt svagere end mine forventninger, men det beror altså på nogle kvartalsvise forskydninger,” siger analytikeren.

Han noterer sig samtidig en vækst i salget af i Rabipur/Rabavert mod hundegalskab på 45 pct. Væksten er drevet af en ”rigtig god udvikling” i USA, men også i Tyskland, hvor vaccinen bliver brugt som rejsevaccine.

”Det afspejler egentlig et fortsat svært marked i Tyskland, men man er oppe i mod så lave sammenligningstal på grund af covid-19, hvor der ikke blev rejst i første kvartal sidste år, at tallet vokser så solidt,” siger Søren Løntoft Hansen.

Lavt salg af Encepur

Omvendt bød kvartalet på et fald i salget af Encepur med flåtbåren hjernebetændelse på 30 pct. på årsbasis, hvilket analytikeren betegner som lidt skuffende.

”Det er stadig påvirket af et lavt aktivitetsniveau som følge af covid-19 og en generel afholdenhed blandt grossisterne i forhold til at bestille vaccinerne som følge af den her lave efterspørgsel. Men når det så er sagt, så er det først højsæson for vaccination mod flåtbåren hjernebetændelse i andet kvartal, så første kvartal et lille kvartal for Encepur,” sige Søren Løntoft Hansen.

På omsætningssiden noterer han sig også milepælsbetalinger i forbindelse med den kontrakt, selskabet har indgået med Nuance for RSV i Asien.

”Og der er i kvartalet også Ebola-indtægter som - i hvert fald i forhold til mine estimater - kompenserer for, at jeg havde regnet med, at man ville indtægtsføre fra ordrer for Jynneos,” siger Sydbank-analytikeren.

Aktien i Bavarian Nordic ligger mandag ved 9.30-tiden i bunden af C25 med et fald på 4,1 pct. til 127,40 kr.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier