MedWatch

Eli Lilly viser lovende data med fedmemiddel

I et fase 3-studie med midlet Tirzepatid til behandling af fedme har Eli Lilly demonstreret flotte vægttab sammenlignet med placebo.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Amerikanske Lilly har opnået pæne data i et fase 3-studie med midlet Tirzepatid til behandling af fedme sammenlignet med placebo - eller snydemedicin.

Midlet, der ses som en mulig direkte konkurrent til Novo Nordisks Wegovy, er blevet testet i tre forskellige doser - 5 milligram, 10 milligram og 15 milligram.

Og i alle tre doser blev der demonstreret flotte vægttab sammenlignet med de patienter, der modtog placebo.

Ved den laveste dosis var vægttabet på 15,0 pct., ved 10 mg var det på 19,5 pct., og ved 15 mg lød vægttabet på 20,9 pct. - over de 72 uger, som studiet varede.

Den involverede patienter havde en gennemsnitlig startvægt på 105 kg.

Ifølge Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker hos Sydbank, er data meget sammenlignelige med dem, som Novo Nordisk har kunnet fremvise med Wegovy, der er baseret på virkemidlet Semaglutid, der også er kernen i diabetesmidlet Ozempic.

Det gælder også, når man kigger på de klassiske bivirkninger - kvalme, opkast, diarre. Men generelt skal man dog være varsom med at sammenligne på tværs af studier, fordi udgangspunkterne og de valgte parametre i studierne kan være meget forskellige, lyder det fra senioranalytikeren.

"Men overordnet set er det nogle pæne resultater, Eli Lilly har opnået i det her studie. Det er nogle markante vægttab, der opnås i særligt de høje doser," siger Søren Løntoft Hansen til MarketWire.

"Markedet for fedmebehandling er meget uopdyrket. Der er rigtig mange på verdensplan med et bmi på over 30, og det tal vil vokse fremadrettet. Så konkurrence vil ikke nødvendigvis være dårligt for hverken Novo eller Eli Lilly. De kan sagtens bruge hinanden til at bygge markedet op, ligesom man også har set det inden for GLP-1-markedet i diabetes," fortsætter han.

Eli Lilly opjusterer efter større vækst end ventet 

Mere fra MedWatch

Fruergaard står med nøgleroller i Bruxelles: Trækker erfaringer med fra Danmark

Erfaringer fra bl.a. de danske klimapartnerskaber bliver blandt redskaberne i værktøjskassen, når Novo Nordisk-topchef Lars Fruergaard Jørgensen i den kommende tid optrapper arbejdet i en life science-sektorens centrale organer i Bruxelles. ”Jeg er blevet tændt af den intimitet og fælles vision, som vi kunne se i Danmark,” siger han til MedWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier