Eli Lilly opjusterer efter større vækst end ventet

Det amerikanske medicinalselskab Eli Lilly venter nu en omsætning på 28,8-29,3 mia. dollar i år.
Foto: Mike Segar/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Mike Segar/Reuters/Ritzau Scanpix
af marketiwire

Amerikanske Eli Lilly opjusterer forventningerne til omsætningen i 2022 i selskabets regnskab for første kvartal torsdag.

Novo Nordisk-rivalen inden for diabetesbehandling venter nu en omsætning på 28,8-29,3 mia. dollar i år. Den tidligere prognose lød på 27,8-28,3 mia. dollar, og analytikerne havde ifølge Bloomberg News estimeret 28,43 mia. dollar.

Forventningerne til indtjeningen justeres derimod i modsatte retning, efter at selskabet har "opdateret visse elementer i sin finansielle prognose".

Forventningen til indtjeningen per aktie lyder nu på 8,15-8,30 dollar mod tidligere 8,5-8,65 dollar, men prognosen inkluderer nu opkøbte IPR&D og hensættelser til udviklingsmilepæle med en opgjort effekt på 0,55 dollar per aktie.

Eli Lilly øgede i første kvartal omsætningen med 15 pct. på årsbasis til 7,81 mia. dollar. Det var bedre end analytikerkonsensus på 7,48 mia. dollar.

Væksten er særligt drevet af salg af midler til covid-19-behandling. På det område øgede selskabet omsætningen med 660 mio. dollar til næsten 1,5 mia. dollar.

Men derudover var væksten understøttet af stigende salg af kerneprodukter, herunder af GLP-1-midlet, Trulicity , som er i konkurrence med Novos Ozempic.

Trulicity-omsætningen voksede til 1,74 mia. dollar fra 1,45 mia. dollar i samme periode sidste år, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde estimeret 1,77 mia. dollar.

Insulinanalogen Humalog, der konkurrerer med Novos Novolog, omsatte for 618,2 mio. dollar i kvartalet mod 617,0 mio. dollar i samme periode året før. Endvidere var der en vækst i salget af diabetespillen Jardiance på 34 pct. til 419,4 mio. dollar i kvartalet.

Eli Lilly og spanske Almirall får lovende fase 3-resultater mod atopisk eksem

Amerikansk institut skyder Eli Lillys diabetes-håb ned – ikke bevis for bedre effekt end sammenlignelige midler  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også