Biontech vil redde verden med nye lægemidler uden forretningspotentiale

Ifølge de to Biontech-stiftere Ugur Sahin og Özlem Türeci vil virksomheders værdi i en nær fremtid blive målt på deres gavn for samfundet og planeten frem for omsætning og bundlinje, og derfor indstiller de to mangemilliardærer nu sigtekornet på malaria, tuberkulose og en række andre sygdomsområder uden oplagte indtjeningsmuligheder.

Özlem Türeci, medicinsk direktør i Biontech, tror fuldt og fast på, at virksomheders værdi i en nær fremtid ikke længere bliver målt ud fra omsætning og indtjening. | Foto: Biontech/PR

De to direktører Ugur Sahin og Özlem Türeci i Biontech er nærmest blevet kendt for at redde verden, efter de som de allerførste fik udviklet og godkendt en vaccine mod covid-19, Comirnaty, mens coronapandemien hærgede kloden.

Ud over en del håndtryk og priser er de to også blevet forgyldt gennem salg af vaccinen, og det tyske biotekselskab sidder nu på et milliardhøjt pengebjerg, som skal bruges til at rykke virksomheden ind på en række nye sygdomsområder, som hverken biotek- eller medicinalselskaber ellers normalt vil røre ved.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement