Pfizer søger om godkendelse af andet boosterstik til ældre

Pfizer og Biontech har tirsdag søgt om en nødgodkendelse af et fjerde stik med deres fælles coronavaccine til personer over 65 år i USA.
Pfizer vil vaccinere ældre amerikanere for fjerde gang | Foto: Eric Gaillard/Reuters/Ritzau Scanpix
Pfizer vil vaccinere ældre amerikanere for fjerde gang | Foto: Eric Gaillard/Reuters/Ritzau Scanpix
af marketwire

Det amerikanske medicinalselskab og Pfizer og dets tyske udviklingspartner Biontech har tirsdag søgt sundhedsmyndighederne i USA, Food and Drug Administration, FDA, om godkendelse af en anden boostervaccine mod covid-19 til folk over 65 år.

Pfizer og Biontech var de første til at opnå godkendelse til markedsføring af coronavacciner i USA, i første omgang var det en nødgodkendelse. Vaccinen fra de to gives over to gange, men sidenhen har partnerne også fået godkendt et første boosterskud for at styrke immuniseringen mod corona.

Albert Bourla, der er administrerende direktør i Pfizer, sagde i et interview med CBS søndag, at beskyttelsen fra et tredje stik vil aftage, og at et fjerde stik derfor er nødvendigt "lige nu". Derfor er der lagt op til, at de to selskaber senere vil udvide med ansøgning om et andet boosterskud til voksne generelt og måske også til børn og unge.

Flere lande i Europa såvel som Israel har allerede godkendt et fjerde stik til udsatte personer samt ældre.

I januar begyndte Danmark at tilbyde udvalgte personer med et svært nedsat immunforsvar et fjerde stik.

For første gang siden slutningen af januar er antallet af smittetilfælde verden over steget. Det oplyser Verdenssundhedsorganisationen (WHO) ifølge nyhedsbureauet dpa.

Således steg antallet af nye smittede med otte pct. i den anden uge af marts sammenlignet med den foregående uge.

Flere end 11 millioner blev registreret i ugen mellem den 7. og 13. marts, mens 43.000 coronarelaterede dødsfald blev bekræftet.

Antallet af smittede er stigende i stillehavsregionerne, Afrika og Europa med henholdsvis 29, 12 og 2 procent. Samtidig faldt antallet af smittede i Sydøstasien og Nord- og Sydamerika.

Siden pandemiens begyndelse er der blevet registreret 455 millioner smittetilfælde, mens seks millioner coronasmittede er blevet bekræftet døde.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også