MedWatch

Bavarian Nordic om FDA-status til vaccinehåb: En kæmpe validering

Hos Bavarian Nordic kalder man det ”en kæmpe validering” af selskabets rsv-vaccine-kandidat, når de amerikanske sundhedsmyndigheder, mandag valgte at tildele den en særstatus, der potentielt kan fremskynde sagsbehandlingstiden for vaccinen, der går i fase 3 inden længe. At konkurrenterne er langt foran, gør ikke noget, for markedet er så enormt, at flere sagtens kan deles om det, lyder det videre.

Foto: Bavarian Nordic / PR

Det er en fjer i hatten af de større, at FDA, de amerikanske sundhedsmyndigheder, mandag har tildelt rsv-vaccinekandidaten MVA-BN RSV fra det danske biotekselskab Bavarian Nordic en såkaldt breakthrough therapy designation, der har til formål at fremskynde udviklingen og godkendelsesprocessen af lægemidler beregnet til at behandle alvorlige sygdomme.

”Det er en kæmpe validering af et af vores nøgleprojekter, vores rsv-vaccine, at FDA i dag tildeler det den her særstatus. For dermed bekræfter FDA, at der er et stort umødt medicinsk behov - altså, at der er et kommercielt potentiale i produktet. De bekræfter også, at vores produkt vil kunne forbedre behandlingen på området radikalt, og at de data, vi har indsendt til dem, ser meget lovende ud,” siger Rolf Sass Sørensen, Vice President Investor Relations i Bavarian Nordic, til MedWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 38

Ugen bød på en milliardkontrakt til Bavarian Nordic, mens Novo Nordisk forventer at sende et ugentligt insullin på markedet inden længe. Medicinrobotter skal erstatte manglende medarbejdere i sundhedsvæsenet. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier