MedWatch

DTU-forskere arbejder på vaccine mod flere former for kræft

Forskere fra Danmarks Tekniske Universitet, DTU, er i gang med at arbejde på en ny form for vaccine mod kræft, der hjælper immunforsvaret med at genkende specifikke kulhydrater på kræftceller.

Foto: Jacob Ehrbahn/Politiken/Ritzau Scanpix

Forskere fra Danmarks Tekniske Universitet, DTU, arbejder på at udvikle en ny form for vaccine mod kræft, der hjælper immunforsvaret med at genkende specifikke kulhydrater på kræftceller, der kaldes tumor associated carbohydrate antigens eller TACA. Vaccinen kan potentielt virke mod flere former for kræft.

Det skriver Dagens Pharma.

”Vi er ikke de første til at tænke i at udvikle en kræftvaccine, og vi er heller ikke de første til at forske i en kræftvaccine mod netop disse mål på kræftceller. Men vi har ændret på den måde, som vi laver vaccinen på, så den forhåbentlig kan danne basis for et bedre immunrespons end de tidligere forsøg på at lave lignende vacciner,” fortæller professor Mads Hartvig Clausen fra DTU Kemi, som har været med til at udvikle vaccinen, til Dagens Pharma.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier