MedWatch

Moderna indleder studie til test af omikron-vaccine

300 forsøgsdeltagere skal teste en tilpasset vaccine fra Moderna, der skal øge beskyttelsen mod omikron-varianten af coronavirus.

Foto: Moderna / PR

Moderna har indledt et studie for at teste sin boostervaccine, der er skræddersyet til bekæmpelse af omikron-varianten, oplyser selskabet ifølge Reuters.

Nyheden kommer, blot en dag efter at Pfizer har lanceret et lignende studie.

Hidtidige forsøg med Modernas oprindelige vaccine som boosterstik mod covid-19 har vist en betydelig dannelse af antistoffer. Dog har virkningen været aftaget efter seks måneder.

Omikron-varianten udgør ifølge Reuters hele 99,9 pct. smittetilfældene i USA. Selv om den vurderes at være mindre farlig end sine forgængere, ventes det, at den høje smitte fra varianten alligevel kan lægge pres på hospitalerne verden over.

Modernas studie skal teste den opdaterede vaccines effekt på voksne over 18 år, der kun har fået to stik af den oprindelige vaccine fra Moderna eller et stik af den oprindelige og et enkelt boosterstik.

Målet er at rekruttere 300 forsøgsdeltagere til hver gruppe.

Mere fra MedWatch

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier