MedWatch

Genmab: Darzalex-salg på linje med forventningerne

Kræftmidlet Darzalex omsatte i fjerde kvartal en spids bedre end forventet og landede på 1654 mio. dollar.

Foto: Tuala Hjarnø / Genmab / PR

Salget af det Genmab-udviklede knoglemarvskræftmiddel, Darzalex, som er udlicenseret til Johnson & Johnson, ramte nogenlunde på niveau med analytikerforventningerne i fjerde kvartal.

Det fremgår af det amerikanske selskabs regnskab for perioden tirsdag, og bekræftes af Genmab i en børsmeddelelse.

Darzalex-salget er i fjerde kvartal opgjort til 1645 mio. dollar mod ventet 1636 mio. dollar blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af data fra Bloomberg News.

Samlet løb Johnson & Johnsons salg af Darzalex dermed op i 6023 mio. dollar i 2021. Det er lige under midten af Genmabs seneste opjusterede salgsprognose for Darzalex, der forudså en omsætning på 5900-6200 mio. dollar.

Salget i USA løb op i 3169 mio. dollar sidste år, mens salget i resten af Europa var på 2854 mio. dollar.

Væksten fortsætter

Salget i fjerde kvartal ligger ifølge analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen en anelse under de analytikerestimater, Genmab selv har indsamlet og som Marketwire ikke har adgang til.

Afvigelsen er dog ikke stor.

”Og selv om man rammer lidt under forventningerne, så er der fortsat stærk vækst i forretningen både i USA og i resten af verden,” siger Søren Løntoft Hansen, der også spår stigende salg næste år.

”Med de tal, vi netop har fået, tegner det til et Darzalex-salg på 7,4 mia. dollar i 2022,” siger Søren Løntoft Hansen.

Genmab-aktien ligger 1,7 pct. højere end mandag i 2183 kr., men er faldet 17 pct. i 2022, der har været præget uro om inflation, renter og konflikten mellem Rusland og Ukraine.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier