MedWatch

Jyske skærer kursmål men ser fortsat Genmab som oplagt købsmulighed

Jyske Bank reviderer sin vudering af Genmab-aktien, som banken nu mener bør koste 2850 kr. Investorer bør dog fortsat købe aktion, mener banken.

Foto: Stine Tidsvilde

Jyske Bank har skåret sit kursmål for Genmab med lige over 4 pct. til 2850 kr. fra 2975 kr., men gentager anbefalingen ”køb” oven på den seneste tids kurfald.

Det fremgår af en analyse forud for årsregnskabet, der præsenteres 16. februar.

”Stigende rentefrygt er gået hårdt ud over Genmab-aktien i 2022, som er faldet 13 pct. Vi anser faldet som en oplagt købsmulighed, da faldet er rent markedsrelateret – små vendinger i markedsstemningen (mindre rentefokus) vil gavne Genmab-aktien,” skriver senioranalytiker Henrik Hallengreen Laustseni notatet.

I forbindelse med årsregnskabet venter Jyske Banks analytiker, at Genmab vil levere en omsætningsprognose for 2022 på 10,7-11,4 mia. kr. samt en indtjeningsprognose (EBIT) på 4,2-4,6 mia. kr.

Jyske Bank estimerer, at Genmab i år lander en omsætning på 11,0 mia. kr. og en indtjening (EBIT) på 4,35 mia. kr.

I relation til Genmabs voldgiftssag med partneren Johnson & Johnson venter Jyske Bank ikke noget nyt i forbindelse med årsregnskabet.

Beslutningen omkring voldgiftssagen ligger nu ved et eksternt panel, fortalte koncernchef Jan de Winkels på JPMorgans Healthcare-konference i sidste uge, og derfor venter analytikere også en afgørelse inden for en overkommelig fremtid.

En afklaring af voldgiftssagen vil ifølge Jyske Banks analytiker være positivt for Genmab-aktien.

Genmab-aktien lukkede torsdag med et plus på 0,9 pct. i 2314 kr.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier