MedWatch

Zealand har alle patienter i hus i fase 3-studie

108 patienter er nu i hus til Zealand Pharmas afgørende forsøg med glepaglutid til behandling af korttarmssyndrom.

Foto: Zealand Pharma / PR

Biotekselskabet Zealand Pharma har rekrutteret alle 108 patienter til et fase 3-studie med lægemiddelkandidat glepaglutid til behandling af korttarmssyndrom.

Det fremgår af en børsmeddelelse fra biotekselskabet.

Oprindeligt havde Zealand ventet at rekruttere 129 patienter til studiet, men der er siden reduceret til 108 patienter for at imødegå vanskeligheder med at finde patienter under covid-19-pandemien.

Desuden venter selskabet nu at kunne annoncere det fulde resultatsæt fra studiet i tredje kvartal. I det seneste regnskab stillede Zealand blot foreløbige resultater i udsigt.

Korttarmssyndrom er en lidelse, hvor patientens tarm ikke kan optage næringsstoffer og energi i tilstrækkelige mængder.

Det kan skyldes, at store del af tyndtarmen er fjernet efter operation eller som følge af, at tarmen virker utilstrækkeligt efter strålebehandling.

Fase 3-studiet vil, hvis det falder succesrigt ud, danne grundlag for en markedsføringsansøgning for glepaglutid i USA.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier