MedWatch

Usikkerhed om forventningerne til 2022 får Handelsbanken til at skære i Novo-kursmål

Handelsbanken har valgt at skære 95 kr. af kursmålet for aktien i Novo Nordisk. Banken er usikker på, hvordan medicinalselskabets forventninger til 2022 komme til at spænde af, når det kommer med regnskab den 2. februar.

Foto: Jacob Gronholt-Pedersen/Reuters/Ritzau Scanpix

Svenske Handelsbanken har skåret 95 kr. af sit kursmål for aktien i Novo Nordisk, der er skruet ned til 650 kr. - fra 745 kr.

Anbefalingen fastholdes i neutralt terræn på ”hold”, fremgår det af en analyse fra banken.

Handelsbanken er usikker på, hvordan Novos forventninger til 2022 komme til at spænde af, når medicinalkoncernen kommer med regnskab den 2. februar. Og forventningerne kan blive til den lavere side, efter det i december kom frem, at problemer hos en underleverandør betød, at selskabet kun i begrænset omfang kan levere de laveste startdoser på vægttabsmidlet Wegovy i USA i første halvår af 2022.

”Forsinkelsen i udrulningen af Wegovy kommer på et ganske uheldigt tidspunkt, idet en væsentlig del af Novos forventede vækstgenerering i 2022 netop er knyttet til Wegovy-salget,” skriver Handelsbanken i analysen.

”Tager man et kig på de konsensus-estimater, der er indsamlet af Bloomberg inden meddelelsen om leveringsudfordringerne, var forventningen i markedet således, at Novo Nordisk i 2022 ville opleve en omsætningsvækst på omkring 15,4 mia. kr., hvor Wegovy-salget ville stå for knap 46 pct. af omsætningsvæksten,” påpeger banken.

Der er ligeledes modvind på det kinesiske marked på kort sigt på grund af den nye sundhedsreform; Volumebased procurement (VBP), der ventes at ramme insulinpriserne. Oven i vil medicinalkoncernen sætte turbo på forskningen inden for RNA-teknologier efter opkøbet af Dicerna, og data for det første kliniske studie fra det kombinerede selskab ventes offentliggjort i 2022.

”I 2022 vil indtjeningsvæksten (EBIT) således være begrænset af integrationen af Dicerna, der vil have en negativ effekt på indtjeningsvæksten med omkring 300 basispunkter samt VBP i Kina, der ventes at give en modvind på toplinjen i 2022 med 300 basispunkter,” anfører Handelsbanken og fortsætter:

”Taget de ovenstående udfordringer i betragtning vurderer vi, at Novo vil offentliggøre et ret bredt forventningsinterval for 2022. Vi venter således, at Novo i 2022 vil sætte næsen op efter en omsætningsvækst og indtjeningsvækst (EBIT) på 3-8 pct.”

”Historisk set har Novo dog ofte været konservative i sine forventninger, hvorfor selskabet har været i stand til at indfri forventningerne og sågar overgå dem. Novos forventninger til 2022 bliver således ganske interessante.”

Novo Nordisks forventninger til 2021 går på en salgsvækst på 12-15 pct.

En aktie i Novo Nordisk steg onsdag med 1,3 pct. til 641,90 kr.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier