MedWatch

Læger har udskrevet 465 behandlinger med MSDs coronatablet

Trods tvivl om effekten af MSDs coronabehandling Lagevrio blandt danske læger, er behandlingen på tre uger blevet udskrevet 465 gange, skriver Medicinsk Tidsskrift.

Foto: Merck & Co Inc/Reuters/Ritzau Scanpix

Tabletbehandlingen Lagevrio (molnupiravir) fra MSD er foreløbig blevet udskrevet 465 gange til behandling af corona.

Det oplyser formand for de praktiserende lægers faglige selskab, DSAM, Bolette Friderichsen, der mundtligt har fået tallet oplyst af Sundhedsstyrelsen på et møde fredag den 7. januar, skriver fagmediet Medicinsk Tidsskrift.

Behandlingen er blevet kritiseret af læger, der har fremført, at midlet i bedste fald ikke er tilstrækkeligt virksomt og i værste fald slet ikke at have nogen effekt. Bolette Friderichsen mener dog ikke, at den begrænsede brug skyldes lægernes modstand mod behandlingen.

”Smitteopsporingen skal oplyse folk, der tror, de er i risikogruppen, om, at de kan henvende sig til deres egen læge for at høre hvilken medicin, der er at få. Men jeg har haft nul henvendelser vedrørende pillen og har spurgt rundt blandt kolleger, der også har haft nul henvendelser,” siger hun til Medicinske Tidsskrifter.

Sundhedsstyrelsen åbnede midt i december for, at danske læger kunne tage behandlingen i brug, selvom det endnu ikke er godkendt af det europæiske lægemiddelagentur.

Tabletbehandlingen reducerer risikoen for et alvorligt forløb med covid-19. Men man skal i gang med behandlingen senest fem dage efter, at man har fået symptomer, for at den har en effekt. Derfor anbefaler styrelsen, at patienter straks kontakter sin praktiserende læge, hvis man får et positivt testsvar og samtidig tror, at man er i målgruppen for at få behandlingen.

Tidligere har Politiken kunne fortælle, at regeringen vil bruge 450 mio. kr. i 2021 og 2022 på to piller til behandling af coronavirus. Den ene er pillen fra MSD, og den anden er Pfizers Paxlovid.

Læger tvivler på effekt af ny coronamedicin

Sundhedstyrelsen tillader brug af corona-tablet uden om EMA

Pfizer og MSD kan se frem til godkendelse af covid-behandling i USA

Ekspertpanel anbefaler MSD’s covid-19-pille

Mere fra MedWatch

Pharmadanmark om massefyringer i Leo Pharma: En del af gamet

Onsdagens melding om, at Leo Pharma de næste to år samlet skal nedlægge 1000 stillinger, skriver sig ind i en række af massefyringer i branchen, der er sket de senere år. Industrien skriger imidlertid på arbejdskraft, og fagforeningen Pharmadanmark har af samme grund opfordret Leo Pharma til straks at lave en jobbørs.

Overvældende flertal blåstempler nye EMA-beføjelser

Europa-Parlamentet har, få måneder før de nye opgaver skal varetages, vedtaget stærkere beføjelser til overvågning til EU’s lægemiddelagentur, EMA. Medicinalsektoren skal forberede sig på i udgangspunktet at være uden for døren i arbejdet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier