MedWatch

Novo indgår forskningssamarbejde om blødermiddel

Novo Nordisk og amerikanske 2seventy, der er spundet ud fra Bluebird Bio, har udvidet et samarbejde, og skal nu også udvikle en lægemiddelkandidat til behandling af blødersygdommen, hæmofi A.

Foto: Stine Tidsvilde

Novo Nordisk har indgået et forsknings- og udviklingssamarbejde med det amerikanske biotekselskab 2seventy om udvikling af en lægemiddelkandidat til behandling af blødersygdommen, hæmofi A.

Aftalen bygger på et eksisterende forskningssamarbejde mellem de to selskaber.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra 2seventy, der modtager 5 mio. dollar, eller knap 33 mio. kr., i forudbetaling fra Novo. Desuden er der aftalt yderligere milepæle på op til 35 mio. dollar samt royalties af et eventuelt salg.

Novo skal stå for finansiering af alle forsknings- og udviklingsaktiviteter under programmet, der bygger på 2seventys mRNA-baserede teknologiplatform, megatal.

”Vi er glade for, at udforske denne teknologi med Novo Nordisk med målet om at udvikle en ny potentiel behandling til patienter med hæmofili A,” skriver det amerikanske selskab.

2Seventy faldt onsdag 8,6 pct. på den amerikanske børs til 22,89 dollar. Det er laveste næstlaveste niveau i selskabets korte tid som børsnoteret. 2Seventy blev udskilt i november fra amerikanske Bluebird.

Mere fra MedWatch

CHMP blåstempler ni nye lægemidler i maj

Den europæiske lægemiddelkomite, CHMP, har på dets møde i maj indstillet ni nye lægemidler til godkendelse samt anbefalet, at seks midler kan tages i brug på nye måder. To midler afvist.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier