MedWatch

Expres2ion-boss frygter ikke ny spiller på markedet for brystkræftvacciner: "Men derfor kan vi godt holde øje med dem"

Amerikanske forskere skyder gang i den første vaccine på mennesker nogensinde til forhindring af brystkræft, men det får ikke topchefen i danske Expres2ion, der satser stort på netop en vaccine mod brystkræft, til at ryste i bukserne. Dels er det stadig meget tidligt, og dels går amerikanerne efter et andet angrebsmål, end det Expres2ion adresserer, lyder det.

Bent U. Frandsen, adm. direktør i Expres2ion Biotechnologies | Foto: Expres2ion Biotechnologies / PR

Forskere ved Cleveland Clinics Lerner Research Institute i USA har skudt gang i et fase 1-forsøg med en vaccine mod brystkræft – det er første gang nogensinde, at det sker, og dermed er amerikanerne trådt et langt skridt foran danske Expres2ion, der efter at have overdraget udviklingen af en vaccine mod covid-19 til Bavarian Nordic, nu har brystkræft-vaccineprojektet ES2B-C001 som absolut hovedprioritet.

Amerikanernes fremfærd får dog ikke adm. direktør i Expres2ion, Bent U. Frandsen, til at ryste i bukserne og nære uro for at sagte agterud i kapløbet om at komme først med en vaccine mod sygdommen, der rammer flere end 1,3 mio. verden over årligt, og som fører til flere end 450.000 dødsfald.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Branche og politikere øjner massiv lovpakke: "Det bliver virkelig vigtigt"

En omfattende revision af EU’s industripolitik for farma er under opsejling i Bruxelles. I Danmark følger Leo Pharma og Lundbeck allerede slagets gang – tidligere politiske forhandlere forudser dog allerede et potentielt svært forløb. Området lyder meget teknisk, men det kommer til at blive en meget politisk kamp, siger europaparlamentariker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier