MedWatch

Astrazeneca vil købe medicinrettigheder for op mod 3,6 mia. dollar

Den britisk-svenske medicinalkæmpe Astrazeneca køber en lægemiddelkandidat mod en sjælden sygdom af fra Ionis Pharmaceutical.

Foto: NACHO DOCE/REUTERS / X01629

Svensk-britiske Astrazeneca har indgået en købsaftale på op mod 3,6 mia. dollar med Ionis Pharmaceutical om retten til en lovende lægemiddelkandidat til behandling af sygdommen transthyretin amyloidose.

Det sender aktien ned, skriver Bloomberg News.

Astrazeneca vil betale 200 mio. dollar kontant og yderligere 485 mio. dollar, når opkøbet af midlet Eplontersen godkendes af myndighederne, fremgår det af meddelelse fra begge selskaber.

Efter opkøbet vil det svensk-britiske selskab betale royalties samt milepælsbetalinger på op mod 2,9 mia. dollar.

Astrazeneca og Ionis vil sammen udvikle og sælge Eplontersen, der behandler den underliggende årsag til sygdommen.

Aktien falder 2,1 pct. til 8191 pence på børsen i London på udsigten til købsaftalen. Dermed cementerer selskabet sig nær bunden af det fælleseuropæiske Stoxx 600-aktieindeks, der ellers stiger 1,8 pct. sammen med resten af Europa.

Mere fra MedWatch

Pharmadanmark om massefyringer i Leo Pharma: En del af gamet

Onsdagens melding om, at Leo Pharma de næste to år samlet skal nedlægges 1000 stillinger, skriver sig ind i en række af massefyringer i branchen, der er sket de senere år. Industrien skriger imidlertid på arbejdskraft, og fagforeningen Pharmadanmark har af samme grund opfordret Leo Pharma til straks at lave en jobbørs.

Overvældende flertal blåstempler nye EMA-beføjelser

Europa-Parlamentet har, få måneder før de nye opgaver skal varetages, vedtaget stærkere beføjelser til overvågning til EU’s lægemiddelagentur, EMA. Medicinalsektoren skal forberede sig på i udgangspunktet at være uden for døren i arbejdet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier