MedWatch

Vir til vejrs efter lovende forsøg med antistofcocktail mod omikron

En antistofbehandling mod coronavirus kan også vise sig effektiv mod omikron-varianten.

Foto: SPENCER PLATT/AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Det amerikanske biotekselskab Vir Biotechnology har set lovende resultater over for den nye coronavariant Omikron med sin antistofcocktail, der samtidig er blevet godkendt til anvendelse i Storbritannien torsdag.

Det sender aktien op i det amerikanske formarked, skriver Bloomberg News.

Antistofcocktailen er udviklet i samarbejde med Glaxosmithkline, som nu er undervejs med flere forsøg for at måle effektiviteten mod Omikrons forskellige mutationer.

De indledende undersøgelsesresultater beviser dog ikke nødvendigvis, at behandlingen er effektiv mod Omikron, mener Sam Fazeli fra Bloomberg Intelligence.

"Det er muligt, at der vil være et fald i neutraliseringen, når alle mutationer er testet på samme tid," mener analytikeren ifølge Bloomberg News.

Glaxosmithklines lægemiddel sotrovimab har vist en reduktion i antallet af hospitalsindlæggelser og dødsfald hos smittede med milde til moderate symptomer med 79 pct.

"Sotrovimab er bevidst designet med tanke på en muterende virus," siger George Scangos, der er topchef i Vir Biotechnology, til Bloomberg.

Regeneron Pharmaceuticals, der selv har en antistofcocktail til behandling af covid-19, har tidligere på ugen sagt, at tidlig forskning peger på, at behandlingen er mindre effektiv over for den nye variant.

Årsagen til det er Omikron-mutationernes konstruktion, siger Sam Fazeli.

Vir Biotechnology stiger torsdag eftermiddag 15,0 pct. i det amerikanske formarked, mens Glaxosmithklin taber 0,3 pct. på børsen i London.

GSK-samarbejde vil have antistofbehandling klar i første halvår 2021 

Mere fra MedWatch

Pharmadanmark om massefyringer i Leo Pharma: En del af gamet

Onsdagens melding om, at Leo Pharma de næste to år samlet skal nedlægge 1000 stillinger, skriver sig ind i en række af massefyringer i branchen, der er sket de senere år. Industrien skriger imidlertid på arbejdskraft, og fagforeningen Pharmadanmark har af samme grund opfordret Leo Pharma til straks at lave en jobbørs.

Overvældende flertal blåstempler nye EMA-beføjelser

Europa-Parlamentet har, få måneder før de nye opgaver skal varetages, vedtaget stærkere beføjelser til overvågning til EU’s lægemiddelagentur, EMA. Medicinalsektoren skal forberede sig på i udgangspunktet at være uden for døren i arbejdet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier