MedWatch

Investeringsbank er utryg ved markedets tro på Genmabs pipeline

Forventningerne til Genmabs pipeline er for høje, mener tyske Berenberg Bank, der derfor ikke kan retfærdiggøre den nuværende prissætningen af en aktie i Genmab.

Tyske Berenberg Bank anbefaler dets kunder at sælge Genmab-aktien. | Foto: Daniel Bockwoldt/AP/Ritzau Scanpix

Selv om Genmab er en "superstar" og "et af de bedste europæiske biotekselskaber," indleder den tyske bank Berenberg dækning af aktien med anbefalingen "sælg" og et kursmål på 2200 kr.

Det skriver banken i et notat.

Her anerkender Berenberg, at Genmabs kræftmiddel Darzalex ventes at nå et topsalg på 12 mia. dollar.

"Imidlertid er blevet vi usikre på den nuværende værdiansættelse, der så småt indebærer, at der vil komme to Darzalex-lignende produkter fra Genmabs pipeline," skriver Berenberg.

Banken anerkender, at Genmabs lanceringer på den korte bane har blockbuster-potentiale - det vil sige kan nå et salg på over 1 mia. dollar.

Men det er altså stadig for tidligt at indregne et topsalg, der er mange gange større end det, mener Berenberg.

Genmab-aktien lukkede tirsdag 0,5 pct. lavere i 2538 kr.

Mere fra MedWatch

Pharmadanmark om massefyringer i Leo Pharma: En del af gamet

Onsdagens melding om, at Leo Pharma de næste to år samlet skal nedlægges 1000 stillinger, skriver sig ind i en række af massefyringer i branchen, der er sket de senere år. Industrien skriger imidlertid på arbejdskraft, og fagforeningen Pharmadanmark har af samme grund opfordret Leo Pharma til straks at lave en jobbørs.

Overvældende flertal blåstempler nye EMA-beføjelser

Europa-Parlamentet har, få måneder før de nye opgaver skal varetages, vedtaget stærkere beføjelser til overvågning til EU’s lægemiddelagentur, EMA. Medicinalsektoren skal forberede sig på i udgangspunktet at være uden for døren i arbejdet.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier