MedWatch

Medicinalgiganter blæser til kamp mod ny coronavariant

En række medicinalselskaber har indledt arbejdet på at finde ud af, hvordan de kan omforme deres eksisterende vacciner eller designe nye, så de kan håndtere den nye coronamutation, der spreder sig voldsomt netop nu.

Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Forskere verden over sidder lige nu i laboratorierne hos en række medicinalselskaber og kæmper med næb og klør for at blive klogere på, hvilke angrebsflanker der måtte være mod den nye coronamutation, der har fået navnet Omikron, og som på få dage har spredt frygt på markederne verden over.

Både Moderna, Pfizer/Biontech, Johnson & Johnson og Astrazeneca, der alle har udviklet førstegenerationer af vacciner mod covid-19, er således i gang  med at kortlægge genetikken bag den nye variant, der søndag blev rapporteret fundet i Danmark også.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Pharmadanmark om massefyringer i Leo Pharma: En del af gamet

Onsdagens melding om, at Leo Pharma de næste to år samlet skal nedlægge 1000 stillinger, skriver sig ind i en række af massefyringer i branchen, der er sket de senere år. Industrien skriger imidlertid på arbejdskraft, og fagforeningen Pharmadanmark har af samme grund opfordret Leo Pharma til straks at lave en jobbørs.

Overvældende flertal blåstempler nye EMA-beføjelser

Europa-Parlamentet har, få måneder før de nye opgaver skal varetages, vedtaget stærkere beføjelser til overvågning til EU’s lægemiddelagentur, EMA. Medicinalsektoren skal forberede sig på i udgangspunktet at være uden for døren i arbejdet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier