MedWatch

MSD-pille har ringere effekt end først antaget

Et nyt større studie i patienter viser nu, at pillen reducerer indlæggelser og død markant mindre end tidligere dokumenteret.

Foto: MERCK & CO INC/VIA REUTERS / X80001

Den mulige pille til behandling af covid-19 fra det amerikanske medicinalselskab MSD er ikke nær så effektiv som oprindeligt troet.

Det viser et nyt og større studie i patienter, hvor data afslører, at pillen reducerede indlæggelser og død hos coronapatienter med 30 pct. sammenlignet med 48 pct. i et tidligere studie.

Det skriver Bloomberg News.

De amerikanske sundhedsmyndigheder Food and Drug Administrations, FDA, anser dog fortsat, at pillen er effektiv for patienter med øget risiko for alvorlig sygdom, men på den anden side advares også mod en række alvorlige bivirkninger, herunder fosterskader, forhøjede giftniveauer i knogler og led samt genetiske mutationer.

Aktien i Merck faldt fredag med 3,8 pct. på trods af en tiltagende frygt for coronasmitte, efter fremkomsten af en ny og tilsyneladende mere smitsom variant fra Sydafrika.

Danmark vil købe coronapiller for lille halv milliard 

MSD slog analytikernes forventninger i tredje kvartal 

Mere fra MedWatch

Pharmadanmark om massefyringer i Leo Pharma: En del af gamet

Onsdagens melding om, at Leo Pharma de næste to år samlet skal nedlægge 1000 stillinger, skriver sig ind i en række af massefyringer i branchen, der er sket de senere år. Industrien skriger imidlertid på arbejdskraft, og fagforeningen Pharmadanmark har af samme grund opfordret Leo Pharma til straks at lave en jobbørs.

Overvældende flertal blåstempler nye EMA-beføjelser

Europa-Parlamentet har, få måneder før de nye opgaver skal varetages, vedtaget stærkere beføjelser til overvågning til EU’s lægemiddelagentur, EMA. Medicinalsektoren skal forberede sig på i udgangspunktet at være uden for døren i arbejdet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier