MedWatch

Regeneron satser 6 mia kr på norsk biotekselskab med danske forbindelser

Norske Vaccibody med danske Michael Engsig i spidsen har hevet en samarbejdsaftale om vacciner mod kræft og infektionssygdomme med amerikanske Regeneron i land. Hermed kommer der millioner af amerikanske dollar i kassen til biotekselskabet, der samtidig skifter navn.

Det største biotekselskab i verden, amerikanske Regeneron, ser store fremtidige muligheder i et samarbejde med danskledede Nykode Thereapeutics fra Norge. | Foto: Brendan Mcdermid/Reuters/Ritzau Scanpix

Norske Vaccibody skifter navn til Nykode Therapeutics, og den ændring kommer hånd i hånd med en dugfrisk samarbejdsaftale med amerikanske Regeneron til potentielt omkring 6 mia. kr.

Det norske biotekselskab skal arbejde sammen med Regeneron om at udvikle vacciner mod kræft og infektionssygdomme, og Nykode Therapeutics vil i første omgang modtage en betaling på 30 mio. dollar, ca. 200 mio. kr., samt en investering på 20 mio. dollar, der betales til en pris 20 pct. over den aktuelle aktiekurs.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier