MedWatch

Regeneron satser 6 mia kr på norsk biotekselskab med danske forbindelser

Norske Vaccibody med danske Michael Engsig i spidsen har hevet en samarbejdsaftale om vacciner mod kræft og infektionssygdomme med amerikanske Regeneron i land. Hermed kommer der millioner af amerikanske dollar i kassen til biotekselskabet, der samtidig skifter navn.

Det største biotekselskab i verden, amerikanske Regeneron, ser store fremtidige muligheder i et samarbejde med danskledede Nykode Thereapeutics fra Norge. | Foto: Brendan Mcdermid/Reuters/Ritzau Scanpix

Norske Vaccibody skifter navn til Nykode Therapeutics, og den ændring kommer hånd i hånd med en dugfrisk samarbejdsaftale med amerikanske Regeneron til potentielt omkring 6 mia. kr.

Det norske biotekselskab skal arbejde sammen med Regeneron om at udvikle vacciner mod kræft og infektionssygdomme, og Nykode Therapeutics vil i første omgang modtage en betaling på 30 mio. dollar, ca. 200 mio. kr., samt en investering på 20 mio. dollar, der betales til en pris 20 pct. over den aktuelle aktiekurs.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Eir Ventures har rejst over 900 mio. kr.

Life science-fonden Eir Ventures gik sidste år i luften med et håb om at rejse 100 mio. euro inden for et år. Lidt over et år senere har fonden rejst 122,3 mio. euro, svarende til 900 mio. kr.

WSA taber en halv milliard kr. i 2021

Det fusionerede høreselskab WS Audiology kommer ud af 2021 med endnu et stort underskud. Til gengæld steg omsætningen organisk med 22 pct., mens EBITDA steg med 40 pct. i forhold til året før.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier