MedWatch

Zealand Pharma indgår amerikansk samarbejde om pumpesystem

Hos Zealand Pharma får man nu adgang til at benytte et pumpesystem fra amerikanske Deka til midlet dasiglucagon mod for lavt blodsukker grundet for meget insulin i kroppen. Zealands licens til systemet er global.

Emmanuel Dulac er adm. direktør i Zealand Pharma, som netop har indgået et samarbejde med Deka Research & Development fra New Hampshire i USA. Her ses han dog i laboratoriet herhjemme sammen med laboratorietekniker Nina Støber Vejlemand. | Foto: Stine Bidstrup/ERH

Zealand Pharma indgår et samarbejde med Deka Research & Development om et pumpesystem, der skal benyttes med midlet dasiglucagon mod hyperinsulinisme.

Det oplyser selskabet i en meddelelse.

Hyperinsulinisme er en arvelig sygdom, der medfører for lavt blodsukker grundet for meget insulin i kroppen.

Med aftalen får Zealand Pharma eksklusiv licens til at benytte Dekas pumpesystem på globalt plan.

Deka vil få ansvaret for al udvikling og produktion af pumpesystemet, mens Zealand Pharma skal stå for den kliniske udvikling af lægemidlet og kommercialiseringen af kombinationsproduktet på globalt plan.

Zealand Pharma er lige nu i færd med fase 3-studier med Dasiglucagon som behandling af hyperinsulinisme.

Midlet er dog allerede godkendt som en nødpen til behandling af såkaldt hypoglykæmi - pludselige episoder med for lavt blodsukker - hos de amerikanske sundhedsmyndigheder.

I USA markedsføres det til det formål som Zegalogue.

Derudover er Zealand Pharma også i færd med at udvikle produktet sammen med et kunstigt bugspytkirtelsystem fra partneren Beta Bionics.

Her skal det bruges til behandling af type 1-diabetes.

Mennesker med type 1-diabetes har problemer med insulindannelsen og udskillelsen af glukagon, der naturligt skal regulere hinanden.

Hos raske mennesker producerer bugspytkirtlen hormonerne insulin og glukagon. Insulinet frigives for at sænke blodsukkeret, mens glukagon modsat kan hæve blodsukkeret, hvis det bliver for lavt.

Hormonerne er derfor essentielle i reguleringen af blodsukkeret. Zealand Pharmas samarbejde med Beta Bionics om iLet-systemet bygger på et pumpesystem, der skal indeholde begge ting.

Glukagon har hidtil kun godkendt i fast form, som skal opløses, og herefter er holdbarheden meget kort, da det er ustabilt og har tendens til at klumpe.

Zealand Pharmas Dasiglucagon kan dog vise sig at være løsningen, da det er stabilt og kan holde sig flydende i længere tid ved stuetemperatur.

Zealand Pharmas behandling af lavt blodsukker godkendt 

Mere fra MedWatch

CHMP blåstempler ni nye lægemidler i maj

Den europæiske lægemiddelkomite, CHMP, har på dets møde i maj indstillet ni nye lægemidler til godkendelse samt anbefalet, at seks midler kan tages i brug på nye måder. To midler afvist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier