MedWatch

Finanshus: Stærk vækst hos Novo bør ikke overraske

Den stærke udvikling i recepttallene for både Ozempic og Wegovy har været en klar indikator på at den opjustering var på vej hos Novo Nordisk, mener finanshuset Jefferies, som derfor ikke var overrumplet af fredagens opjustering.

Foto: Novo Nordisk / PR

På baggrund af den seneste tids stærke recepttal burde markedet have lugtet lunten og forudset den stærke udvikling i Novo Nordisk i tredje kvartal og opjusteringen i fredags, mener Jefferies.

Det amerikanske børshus peger på, at recepttallene for både Novos største lægemiddel, diabetes 2-midlet og GLP-1-analogen Ozempic, og Novos nye fedmemiddel Wegovy har været stærke.

Det skriver banken i et notat fredag, hvori anbefalingen "underperform" fastholdes med henvisning til, at markedet angiveligt tillægger Novos nye fedmemiddel Wegovy alt for stor værdi og vækstmuligheder.

"Vi mener, at den nuværende aktiekurs indikerer et solidt topsalg for Wegovy på 27 mia. dollar, hvilket udgør 40 pct. af nutidsværdien, og givet de langsigtede konkurrencemæssige trusler synes usandsynligt," skriver Jefferies.

Selv venter Jefferies i det allerbedste scenarie, at Wegovy til behandling af fedme, kan nå et topsalg på 18 mia. dollar på verdensplan. Og det er endda dobbelt op i forhold til det mest sandsynlige scenarie for Wegovy, mener banken.

Novo annoncerede fredag, at forventningerne til salgsvæksten i lokal valuta opjusteres til 12-15 pct. fra tidligere 10-13 pct. Samtidig blev forventningerne til væksten i driftsresultatet løftet til 12-15 pct. mod tidligere 9-12 pct. ligeledes opgjort i lokal valuta.

Det svarer ifølge Jefferies beregninger til, at Novo i danske kroner guider en omsætning på 138,9-142,6 mia. kr., og et driftsresultat på 58,7-60,3 mia. kr.

Til sammenligning estimerede Jefferies inden opjusteringen en omsætning på 139,6 mia. kr. og et driftsresultat på 59,35 mia. kr.

I forhold til markedets estimater ligger Novos prognose dog højere. Markedet estimerede inden regnskabet en omsætning på 137,8 mia. kr. i år og et driftsresultat på 57,9 mia. kr., skriver Jefferies.

Novo Nordisk opjusterer forventningerne

Sydbank om Novos opjustering: Uventet men udtryk for stærk udvikling 

Mere fra MedWatch

Permanent forhøjet forskningsfradrag begejstrer – men ikke uden forbehold

Det vækker begejstring hos branche- og erhvervsorganisationer, at et flertal i Folketinget fredag blev enige om en aftale, der blandt andet betyder, at fradraget for forskning og udvikling permanent forhøjes til 130 pct. Fradraget kræver imidlertid, at aftaleparterne kan finde finansieringen engang til efteråret, og uvisheden giver anledning til bekymring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier