MedWatch

Sydbank: Flere positive elementer i regnskab fra Eli Lilly

Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen mener, at der er flere positive elementer i tirsdagens regnskab fra Eli Lilly, som samtidig også lover godt for konkurrenten Novo Nordisk.

Foto: Mike Blake/Reuters/Ritzau Scanpix

Der er flere positive elementer i regnskabet fra Eli Lilly, som lover godt for Novo Nordisk, især når det kommer til salget af Novos ugentlige GLP-1-middel, Ozempic, vurderer Sydbank.

Lillys regnskab for tredje kvartal viser nemlig, at salget af Ozempic-rivalen Trulicity er steget hele 45 pct. til 1,6 mia. dollar, og ligger 100 mio. dollar foran forventningerne blandt analytikere ifølge Bloomberg News.

Og selv om det altid er svært at sammenligne på tværs af de to selskaber, da rabatjusteringer ofte påvirker dem forskelligt kvartal til kvartal, så lover meldingerne fra Lilly godt, mener Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen.

"Væksten afspejler en god efterspørgsel og en positiv prisudvikling blandt andet som følge af et bedre mix blandt salgskanalerne," siger han til MarketWire.

Han peger blandt andet på, at Lilly har solgt mindre til et særligt program under den offentlige amerikanske sygesikring ved navn 340B, som medicinalselskaberne har søgt at begrænse dele af deres salg til, da det indebærer risiko for, at de må yde rabatter af to omgange.

Koblet med gode recepttal for Ozempic lover det godt for salgsvæksten af Novos klart bedst sælgende lægemiddel i juli, august og september, mener Søren Løntoft Hansen.

Også recepttallene for Novos anden store trækhest, diabetes-2-pillen, Rybelsus, har i den senere tid vist en stigende tendens, mens der til gengæld ikke er megen opmuntring at hente i forhold til insulinsalget i USA, der stadig er ramt af heftig priskonkurrence.

"Men det er måske heller ikke så overraskende," siger Søren Løntoft Hansen.

Lillys salg af det hurtigtvirkende insulin, Humalog, faldt 11 pct. i tredje kvartal til 347 mio. dollar, og det skyldes hovedsagligt lavere realiserede priser, hedder det i regnskabet.

Herhjemme ligger Novo Nordisk-aktien tirsdag eftermiddag 1,4 pct. lavere i 672,20 kr. Siden Lilly-regnskabet er Novo faldet et par kr. Lilly, der også opjusterer sine forventninger til 2021, stiger derimod 1,2 pct. i det amerikanske formarked.

Eli Lilly opjusterer forventningen til indtjening pr. aktie 

Mere fra MedWatch

Magnus Heunicke er smittet med corona

Sundhedsminister Magnus Heunicke er i selvisolation i Bruxelles, efter at ministeren har fået et positivt svar på en coronatest. Han deltog i en julefrokost i Sundhedsministeriet i fredags, hvorfra der også er et andet smittetilfælde, men smittekilden er endnu ikke fastslået.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier